Prelistavanje! Aprilsko izdanje magazina Lepota i zdravlje je u prodaji

by | mart 19, 2024

Požurite na kiosk, jer – prolećno izdanje magazina Lepota i zdravlje je stiglo. Biće u prodaji počev od 20. marta, a u njemu možete naći…

 

#1 Anđelka, da ona!

Šta se nalazi u njenom špajzu i koja joj je tegla glavna, razgovaramo sa Anđelkom Stević Žugić. Naravno, ne shvatajte nas bukvalno 🙂

Priča sa Anđelkom Stević Žugić mogla bi da počne na mnogo načina, a pre svega najavom njene nove monodrame “Šta me opet snađe”, koju će premijerno izvesti upravo ovih dana. Međutim, od kada sam pročitala njenu novogodišnju poruku na Instagramu čekala sam priliku da o njoj popričamo. Tada je napisala: “Ovaj svet je i dalje dobro mesto za život! Pitanje je sa kim ga živite i čemu/kome sve dopuštate da vam ga boji. I, zlata vredno – moj život, moja pravila! Dragi moj životiću ja te ne bih menjala ni za sekund! Idemo dalje…”.

#2 Probiotici i prebiotici – na koži

Prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije, probiotici su živi organizmi koji, ako se pravilno doziraju, deluju blagotvorno na zdravlje. Radi se o dobrim bakterijama koje žive u simbiozi s našim organizmom, naročito s crevima i kožom. Njihov razvoj ubrzavaju prebiotici, koji stimulišu njihovu aktivnost i bioraznolikost. Svima nam je poznato što se njihove upotrebe u digestivnom traktu tiče, ali već nekoliko godina doživljavaju oni svoju revoluciju čestom upotrebom u scincare preparatima.

 

#3 Da li frizura zaista može da poboljša energiju?

Psihoterapeutkinja Taša Bejli, autorka knjige Lessons from therapy on Healing &
Self-Love, objašnjava kako danas krilatica „nova kosa, nova ja” doseže nove razmere popularnosti. Reč je o „energetskom šišanju”, koje obećava da ćete pomoću njega reorganizovati i poboljšati emocionalno i mentalno blagostanje.

 

#4 Polen je u vazduhu

Alergije su ponovo u fokusu! Kako izaći na kraj sa alergenima opet je aktuelno pitanje koje svakog proleća muči sve veći broj ljudi. Ovoga puta u priči o polenu donosimo i iskustvo iz prve ruke… koje uliva novu nadu da je svaka alergija na polen, ipak, savladiva.

 

#5 A koja cvećka ste vi?

 

Cvetu je potrebna voda da raste, a nama su potrebni odgovarajući uslovi za druženje, uključenost odnosno, isključenost iz komunikacije. Bilo da ste introvert, ekstrovert ili ambivert, razmislite – ovo je vodič za vaš društveni rast.
Društvene mreže je u jednom trenutku preplavila tema Koji si tip ličnosti po Jungu, na skali
introverzija-ekstroverzija? Tako ste mogli da nađete rečenice tipa volela bih da upoznam nove ljude, imam 30 godina, živim u Beogradu i tip sam komandant. Bez obzira na Jungov istorijski značaj u formulisanju ovih psiholoških pojmova, razmotrićemo stavove modernih istraživača.

 

#6 Bridal time

Bilo da ste ljubiteljka klasičnih modela, ili preferirate nešto drugačije krojeve, nudimo vam uvid u top tražene kreacije za venčanja – od apgrejdovanih klasika, preko haljina koje asociraju na romantiku, do modernih oštrih linija.