Korejska kozmetika – Trend koji je osvojio svet

by | mart 10, 2020
Mršavljenje u licu

Korejska kozmetika je u neverovatno kratkom periodu osvojila sve krajeve sveta.

Porcelanski ten i mladolik izgled čak i u poznim godinama – najbolji su opis dama iz Koreje. Ne čudi što sve pripadnice lepšeg pola žele da postignu ovo savršenstvo.

U čemu je tajna ovakvog izgleda? Odgovor treba potražiti u njihovim preparatima za negu kože. Upravo su oni zaslužni za novi K-trend koji je korejsku kozmetiku svrstao na prvo mesto u beauty rutinu mnogih dama.

Članak se nastavlja posle reklama

Zašto je korejska kozmetika posebna?

Iako korejska kozmetika postoji više od 5.000 godina, novi beauty proizvodi se zasnivaju na tradicionalnoj recepturi. Tako da svaki od njih ciljano deluje na problem, umesto da ga kamuflira. Što nije redak slučaj kod kozmetike sa Zapada.

Dubinska hidratacija i dodatna “ishrana” kože glavni su ciljevi kozmetike iz Južne Koreje. U tu svrhu se koriste sve blagodeti prirode. Pojedini sastojci mnogima od nas deluju čudno, pa i odvratno. Međutim, kada uvidite kakav efekat pružaju biće vam jasno zašto su se baš oni našli u sastavu krema, losiona i drugih preparata.

Korejska kozmetika

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od čestih sastojaka je konjsko ulje, koje pruža neverovatnu hidrataciju. Sluz puževa i ekstrakt zmijskog otrova pospešuju prirodnu proizvodnju elastina i kolagena. Pa su obavezni deo formule anti-aging preparata. Dok izmet slavuja kožu čini mekšom zbog čega se koristi u spa tretmanima.

Korejska kozmetika podrazumeva male rituale

Korejska kozmetika je, zapravo, kultura nege kože. Za razliku od žena sa Zapada koje veću pažnju koži daju tek u poznim godinama, Koreanke ne čekaju da se pojave prve bore. Akcenat stavljaju na pravilnom čišćenju, hidrataciji i zaštiti, ne preskačući jutarnje i večernje korake u nezi.

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedna važna razlika jeste broj preparata. Dok većina žena primenjuje tri osnovna pravila, ove dame svakodnevno koriste 10. Tu su, pre svega, uljani čistač, gel ili pena za duplo čišćenje kože. Slede, piling, toner i esencija. Na listi preparata nalaze se i maske, serumi, krema za predeo oko očiju, kao i dnevna i noćna krema.

Jedino njihovom redovnom primenom vaša kože biće zdrava i lepa. Pa nećete morati da koristite slojeve make up za ujednačavanje tena i ispravljanje nepravilnosti na licu.

Članak se nastavlja posle reklama

Must have koreanski proizvodi

Korejska kozmetika obuhvata širok spektar prozvoda. Među njima posebno se izdvajaju Sheet maske.

Baš kao što sam naziv kaže reč je o papirnom sloju koji je namenjen za jednokratnu upotrebu. Što znači da masku ne morate da utrljavate u kožu, već je dovoljno da tanku površinu natopljenu preparatom postavite na svoje lice. Prednost ovakvog dizajna ogleda se u bržem prodiranju aktivnih sastojaka u kožu, jer maska onemogućava njihovo isparavanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Korejska kozmetika

Upotrebom jednom nedeljno Sheet maske vaša koža vrlo brzo će postati glatka, zategnuta i nežna.

Prema mišljenju stručnjaka esencija predstavlja srce kozmetike. Kako je ovo karakteristični preparat za korejsku beauty rutinu veoma je teško opisati šta je on. Najsličnija je serumu, ali ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka i vodenaste je teksture. Formula na bazi hijaluronske kiseline, glicerina i brojnih prirodnih sastojaka ne samo da obezbeđuje potrebnu hidrataciju, već ima i anti-aging efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Korejska kozmetika je stigla i kod nas, a možete je prepoznati po neodoljivom pakovanju koja, često, podsećaju na ukrasne figurice.