Categories Lepota

K-Beauty ponovo iznenađuje: Beauty sheet maske bazirane na superhrani

Ukoliko smo odabrali zdrav life style, svakodnevno brinemo o namirnicama koje jedemo, količini kalorija koje unesemo i tragamo za novim namirnicama, koje će imati benefit na naše zdravlje, ali i lepotu. Korejski brend Farmskin prepoznao je tu našu potrebu i osmislio sheet maske za lice – Superfood Salad For Skin. Superhrana se odnosi na način ishrane koji se bazira na zdravim namirnicama, koje u sebi sadrže nizak nivo kalorija i masti, ali su bogate hranljivim sastojcima, vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidantima. Sama reč potiče iz naslova knjige, američkog stručnjaka za ishranu Stevena Pratt-a, koji je predstavio ideju, kako određene namirnice imaju svojstva koja pozitivno utiču na naše zdravlje.

Namirnice bogate hranljivim sastojcima, s detoksikacijskim svojstvom, koje poboljšavaju imuni sistem i daju našem telu, ali i koži antiage efekat, smatramo superhranom!

Blagodati voća i povrća

Farmskin je ustanovio da superhrana pokazuje izvanredne učinke u poboljšanju nekoliko problema sa kožom, ne samo kada je jedemo, već i kada je direktno nanosimo na kožu.

Nekoliko prirodnih sastojaka sadržano u svakoj od super namirnica prirodno se ekstrahuje kako bi se stvorio svež i zdrav kozmetički materijal, koji koži donosi sve blagodeti voća i povrća. Koristeći najsavremeniju tehnologiju oplemenili su dar prirode i povećali njegov ključni potencijal.

Linija maski Superfood Salad For Skin napravljena je kako bi pomogla u učinkovitom upravljanju stanjima kože, koja se razlikuju iz dana u dan, usklađujući različite učinke 12 vrsta superhrane s našim kožnim problemima. Svako pakovanje sadrži 7 maski, jer je svakom tipu kože usled delovanja spoljašnjih uticaja, u svakom danu u nedelji potrebna nega koja se temelji na različitim situacijama (stres, iritacija, suva koža, hidratacija…).

Vodeni i kremasti tip maske

Superfood Salad For Skin maske dolaze u dva različita tipa. Vodeni tip, osvežavajuće i vlažne esencije, čije maske imaju kombinacije: paradajza, šargarepe, zelenog čaja, brokolija, kelja, borovnice, repe i manga. Kremasti tip, čija je esencija mekana i bogata. Maske ovog tipa su kombinacija: avokada, meda, kokosa i maline.

Foto: PR

Irina Šajk otkriva trik za umornu i nenaspavanu kožu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA