Veliki povratak bebi plave senke – evo kako to rade zvezde!

by | 12 septembra, 2022
bebi plava senka

Bebi plava senka bila je jedan od glavnih trendova devedesetih, a sada se vraća na velika vrata. Pogledajte kako danas izgleda omiljeni makeup stil Elizabeth Taylor, Debbie Harry, a sada i Kendall Jenner

 

Ove jeseni, vreme nije jedina stvar koja postaje hladnija: ledeno plava jedna je od najznačajnijih boja u svim dizajnerskim kolekcijama, a sada se ona širi i na makeup. Možda vam bebi i ledeno plava senka ne deluju kao prvi izbor sa nekoga starijeg od 20, ali to je velika greška. Ovaj trend nisu bez razloga nosile Elizabeth Taylor šezdesetih, Jean Shrimpton sedamdesetih, Debbie Harry osamdesetih, a potom i Christina Aguilera devedesetih.Upravo u poslednjoj deceniji dvadestog veka plava senka postala je veliki hit. Nosile su je Beyonce, Pamela Anderson… Iz tog perioda, na makeup paletama su se zadržale uglavnom tople nijanse: kajsija ili bronzani tonovi. Za hladne nijanse: plavu, sivu činilo se da su netragom nestale. Sve do sada.

Žene obično misle da su topli tonovi laskaviji i da daju živost licu. Ipak, plava nijansa je u stanju da vam razgira lice jer izvlači na površinu sve one prikrivene žute i zelene tonove iz vaših smeđih očiju.

 

 

Bebi plava senka kao makeup trend

 

Ukoliko se odlučite da probate ovaj novi – stari makeup trend, možete to učiniti na jedan od tri osnovna načina: koristeći mat tonove, plavo kao akcenat ili uz malo sjaja.

 

Mat plava senka

 

Kendall Jenner je poslednja u nizu selebriti dama koje su posegnule za mat plavom senkom. Ona je koristi u monohromatskom makeupu, koncentrisanom uz donji deo kapka. Ona produžuje senku izvan spoljnog ugla oka, kako bi dobila  takođe veoma moderan sirena make up.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kendall (@kendalljenner)

 

Minimalistički pristup

Ako tragate za selebirti inspiracijom, naći ćete je na profilu pevačice Doja Cat ili čuvene „clean girl“ Hailey Bieber. One plavu koriste u tragovima, tek toliko da osveže izgled. Dok Doja koristi plavu da izvuče prilično upadljivo krilo, Hailey Bieber plavetnilo nanosi isključivo ispod donje linije trepavica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

 

Zamrljana senka

Zvezde poput Rosalíe i Addison Rae koriste dva trenda istovremeno: bebi plavu na očima i roze na usnama. Ovako postižu look koji je odličan za svakodnevne aktivnosti: predavanja, školu, posao… Senka se nanosi na donji deo kapka, a potom razmrlja i po gornjem delu, sve do linije obrve. Najbolje je da se nanosi prstima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели LA ROSALÍA (@rosalia.vt)

 

Sjajna plava

Taylor Swift prosto obožava ovakav look. Možete ga postići na dva načina: koristeći sjajnu senku za monohromatski look duž celog kapka ili kombinujući hladnu plavu senku sa plavim šljokicama u unutrašnjem uglu oka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Swift (@taylorswift)

ASashka/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.