4 znaka koja ukazuju na nedostatak poštovanja u vašoj vezi

by | 21 jula, 2019

Da bi veza funkcionisala kako treba, potrebno je da oba partnera u nju ulože svoj maksimum. Veoma je teško, da veza funkcioniše, ako jedan partner daje celog sebe, a drugi gotovo da nije prisutan. Neravnoteža u emotivnom odnosu je ključna tačka pucanja i zato je važno da širom otvorite oči i primetite jasne znake, koji pokazuju da je vašem partneru stalo manje nego vama.

1. Vi ulažete mnogo više truda

Svaka veza iziskuje trud, ali ako je samo jedan od partnera spreman da se trudi, dok je drugi nedostupan za kompromis, to je jasan znak da jednom od vas nije dovoljno stalo. Veza iziskuje zajednički trud u mnogim emotivnim segmentima, a ako se u svemu osećate usamljeno, znači da je vaš partner emotivno distanciran.

2. Niste mu prioritet

Osećate da je sve bitnije od vas. Od posla, porodice i prijatelja, pa sve do sitnica kao što je fudbalska utakmica, čini se da mu sve lakše privuče i zadrži pažnju, osim vas. Kada svom partneru niste prioritet, već se vaše prisustvo u njegovom životu podrazumeva, dok se vi uporno borite za njegovu pažnju, jasno je da je njemu manje stalo, a vi takav odnos ne zaslužujete.

3. Samo vi ste spremni na odricanje

Vama je on prioritet i spremni ste da sve svoje ideje, planove i želje podredite njemu i njegovim željama, sa druge strane, on nije spreman da uradi to isto za vas. On se ničega ne odriče, ali od vas očekuje da mu se prilagodite.

4. Nemate očekivanja od svog partnera

Vi konstantno živite u strahu da vam on neće uzvratiti ljubav i ispuniti vaša očekivanja, zato birate liniju manjeg otpora i svoja očekivanja svodite na minimum. To je znak da birate da trpite i pod svaku cenu ostajete u odnosu koji nije kvalitetan i koji vas emotivno iscrpljuje.

Svi ovi znakovi su svakodnevno prisutni u vašem odnosu i pre svega su signal nedostatka poštovanja, kojeg vaš partner ima prema vama, a s obzirom da je poštovanje ključ svake ozbiljne veze, važno je da dobro promislite da li je vredno da ostanete u odnosu, koji ne samo da se ne temelji na uzajamnoj ljubavi već ga nedostatak poštovanja narušava iz temelja.

Foto: @samlandreth

Ukoliko radite ove stvari, šanse da završite u nesrećnoj vezi su prilično male

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.