10 zlatnih pravila na prvom dejtu!

by | 17 oktobra, 2017

Da li se i vama neposredno pre prvog sastanka mota hiljadu misli po glavi? Šta ću reći? Hoću li mu se dopasti? A šta ako mu se ne dopadnem? I mnoga druga. Svakako, ne bi trebalo slepo da se držimo svih pravila, naročito ne onih koja nam drugi nameću, ali otkrivamo vam deset pravila kojih ćete sigurno i sami poželeti da se pridržavate. 

Tačno na vreme

Potrudite se da ne kasnite na prvi sastanak jer kašnjenje će odati utisak da ste neodgovorni, nemarni, da ne umete d postavite prioritete i da ste samoživi. Pravilo broj jedan neka bude da se na prvi dejt pojavite tačno na vreme.

Isključite mobilni

Ukoliko ste se već odlučili da nekome poklonite vaše vreme, onda to zaista i učinite. Nemojte usred sastanka odgovarati na mejlove, poruke, pozive i slično. Naravno, ukoliko je neki poziv zaista neodložan, javite se, ali se pre toga izvinite što ćete na kratko telefonirati.

Vodite dijalog

Žene se često uspaniče, te iz straha doslovno ne zatvore usta ceo sastanak. Naravno, ne bi trebalo da budete ni ćutolog. Pokušajte da nađete balans, neka vaš potencijalni partner ispriča priču, vi se kratko nadovežite, pa potom opet pustite njega da kaže koju reč. Složićete se niko ne voli brbljivice.

Podelite račun

Nravno, pravi džentlmen vam to neće dozvoliti, ali na vama je da ljubazno ponudite novac za svoju kafu. Vrlo verovatno da vam neće zameriti i ukoliko te ne činite, ali ipak, lep je gest i time ćete pokazati da ste nezavisni i da vam nije potreban muškarac zbog finansijske sigurnosti.

Umereno piće

Vodite računa da na prvom sastanku ne popijete previše alkohola. Zbog visokog adrenalina može sve da krene po zlu ukoliko budete popili previše. Zato jedna čaša vina neka vam bude prava mera. Baš ukoliko vaš partner insistira na drugom piću, naručite kiselu ili običnu vodu.

Pročitajte i… Iz drugog ugla: Kako romantični filmovi loše utiču na veze?

Ne pominjite bivše

Zlatno pravilo ne samo prvog sastanka već zeče veze trebalo bi da bude da nikako ne pominjete bivše partnere ili ako to i činite neka bude u jako maloj količini.

Lutajući pogled

Muškarci obraćaju pažnju čak i na to gde vam pogled luta. Ukoliko previše razgledate po lokalu pomisliće kako samo želite da budete viđeni ili kako tražite novu priliku. Lako mogu misliti da ćete kada ne budete s njim koketirati sa celim restoranom.

Pristojno oblačenje

Na prvom sastanku ne bi trebalo da budete ni previše obično obučene, a ni previše sređene. Pokušajte da napravite neku idealnu kombinaciju u kojoj ćetemoći da se pojavite i u pozorištu i u kafiću, ali i da prošetate ukoliko vam on ponudi taj predlog. Mala štikla ili neke potpuno ravne cipele bile bi idealan izbor. Takođe, košuljica i džemper su za svaku priliku.

Vremensko ograničenje

Često sastanak ume da utiče na to da devojke zaborave na vreme. Što može biti loše. Pre nego što krenete na prvi dejt same sebi postavite neku vremensku granicu koju ćete kasnije ispoštovati. Nije nužno da lažete partnera kako imate obaveze koje zaista nemate, ali recite da ćete se vidieti drugi put, sada ste osvojili tačno toliko vremena.

Za kraj

Na samom rastanku zahvalite se na lepom provedenom vremenu i poželite mu lep ostatak dana.

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Thinkstock

Pročitajte i… #femmefatales: 5 čuvenih fatalnih junakinja književnosti


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.