4 teme o kojima MORATE da razgovarate sa partnerom ako planirate zajednički život

by | 4 avgusta, 2017

Često mislimo da ako krenemo da živimo sa našim partnerom da će sve biti kao iz bajke i da će svi dotadašnji problemi u vezi magično nestati. Iako postoji velika šansa da će se ovakav scenario ostvariti, treba biti maksimalno oprezan i dobro se pripremiti za sve potencijalne nesuglasice do kojih može da dođe kada počnete da delite zajedničko mesto stanovanja.

Couple Face to Face on beach, close up

Savetujemo vam da detaljno razgovarate o ovim temama pre nego što se odlučite za zajednički život sa vašim partnerom.

Mesto stanovanja

Nije isto da li ćete se vi useliti kod vašeg partnera ili on kod vas, ili ćete možda zajednički birati stan koji ćete iznajmljivati. Pomislite samo na sve prepirke koje mogu nastati kada unesete vaše tone garderobe i kozmetike u njegove već gotovo pune ormare i plakare. Nije pametno ni da odmah nametnete svoj stil i krenete da sklanjate njegove stvari, kako bi brže bolje stan dekorisali po vašim estetskim kriterijumima. U slučaju da se odlučite da iznajmljujete neki prostor, bez zajedničke stopostotne saglasnosti o lokaciji i izgledu stana, otvorićete sebi večni problem u vašoj vezi.

Pročitajte i...Ova 3 horoskopska znaka će u avgustu pronaći pravu ljubav

Foto: Guliver/Thinkstock

Lični prostor

Možda vam se čini paradoksalno da istovremeno želite da živite zajedno sa vašim partnerom, ali vam je stalo i do privatnosti i ličnog prostora, ali verujte nam, ne postoji ništa bitnije od toga. Istraživanja su pokazala da su parovi koji ne provode svaki trenutak slobodnog vremena zajedno mnogo srećniji od onih koji ništa ne rade samostalno. Ne libite se da se viđate sa vašim društvom bez vašeg dragog ili odete sami u šetnju gradom ako vam to prija. I kada ste kod kuće, slobodno se povucite u sobu sa knigom i odmorite od napornih razgovora. Vaša veza će biti jača zbog toga. Pronađite prostor za sebe, čak i kada ste kućiPronađite prostor za sebe, čak i kada ste kući.

Zajednički troškovi

Dogovorite se na vreme kakav način života želite da vodite sa vašim sadašnjim zaradama. Možda bi on hteo više da štedi, dok vi nemate problem da se zadužujete i trošite dosta novca na hranu i nameštaj. Ko plaća račune? Da li delite iznos stanarine? To su sve pitanja o kojima detaljno treba razgovarati pre početka zajedničkog stanovanja, kako kasnije ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja.

Pročitajte i…Horoskop otkriva NJEGOVE najveće strahove: Škorpija se plaši neuspeha, Ribe samoće

Gosti

Kada počnete da živite zajedno više ne možete samostalno da odlučujete ko će i kada da vam dolazi u kuću. Pronađite kompromisno rešenje koje neće previše uznemiravati ni jednog od vas. Gledanje fudbalske utakmice sa prijateljima je u redu ako se ne dešava previše često, a sigurni smo da ni on ne želi baš uvek da prisustvuje vašim trač-partijama sa drugaricama. Staloženi dogovor o prikladnim trenucima za zvanje gostiju će vam pomoći da izbegnete dosta potencijalnih sukoba.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.