Flertovanje na poslu – za i protiv

by | 5 oktobra, 2023
Flertovanje na poslu – za i protiv; kolege koje flertuju

Flertovanje na poslu veoma je česta pojava, posebno ako stalno radite u velikom kolektivu. Za neke to postaje razlog za tračeve, za druge prilika da se promovišu i pronađu vezu. Kada flert sa radnim kolegama donosi prijatne bonuse, a kada samo probleme?

Flertovanje na poslu: Koje su prednosti

Podrazumeva se da govorimo o slobodnim kolegama koji nemaju partnera…

Podiže rasploženje

Da li se slažete da vam komplimenti podižu raspoloženje? Čuvši prijatne reči od kolege, na svoje radno mesto odlazite inspirisani, raspoloženi, zahvaljujući čemu će radni zadaci verovatno biti laki, a ceo dan uspešan.

Raste i samopouzdanje

Ako vam kolege redovno govore lepe stvari, onda raste i vaš osećaj sopstvene vrednosti. Na kraju krajeva, mnoge žene imaju tendenciju da brinu o “nedostacima” u svom izgledu, koje često samo one vide. A komplimenti kolege suprotnog pola ubeđuju ženu da je privlačna i time jačaju njeno samopouzdanje.

Više brinete o sebi

Za žene, muška pažnja često postaje podsticaj da izgledaju još bolje. Želite da naglasite svoju privlačnost, jer vas u suštini ubeđuju da ste lepi i zgodni. Štaviše, na ovaj način jačate samopoštovanje i pokazujete ljubav prema sebi.

Postižete bolji učinak na poslu

Sa snažnijim samopoštovanjem dolazi i više poverenja u sebe i svoje sposobnosti. Zahvaljujući vedrom stavu, želite da pomerite planine, da se pokažete ne samo kao žena, već i kao profesionalac u svojoj oblasti. Uzgred, uz pomoć flertovanja možete čak i napredovati u karijeri. Na kraju krajeva, ako je lako komunicirati sa vama, znate kako da ublažite situaciju, lakše ćete izgraditi komunikaciju, od čega zavisi sposobnost izgradnje pravih kontakata. Kolege vas poznaju kao prijatnu osobu sa kojom se lako komunicira, a šefovi vide koliko ulažete u svoj posao. Istina, u ovom slučaju morate jasno znati granice interakcije sa ljudima kako ne biste pokvarili svoju reputaciju.

A koje su mane flerta s kolegama

Nesporazum

Važno je, pre svega, da razumete sebe – da li tražite vezu uz pomoć flertovanja ili je ovo vaš način održavanja opuštene atmosfere u komunikaciji? Na kraju krajeva, ako flert shvatite ozbiljno i nadate se da će to dovesti do ulaska u vezu, može doći do nesporazuma. Šta ako je za vašeg kolegu ovo samo način komunikacije, a ima devojku (za koju ne znate) koju mnogo voli?

Narušena reputacija

Ako vam je važno mišljenje vaših kolega i ne volite glasine, onda flert najverovatnije nije za vas. Preterano koketiranje sa muškarcima može da izazove ozbiljne tračeve i preke poglede.

Postajete nemarni…

Komplimenti vas svakako mogu inspirisati da postanete super produktivanik radnik. Ali ako flert shvatate ozbiljno, razvijate romantična osećanja i nadate se da ćete započeti vezu sa kolegom, verovatno ćete previše sanjariti i odugovlačiti posao. Kada je teško razdvojiti posao i lični život, teže je usredsrediti se na radne zadatke.

U svakom slučaju, važno je da razumete šta je flert za vas i kako se osećate u vezi sa njim. Ako želite vezu, ne treba previše da romantizujete kolegu koji vam stalno daje komplimente, a važno je da pokušate da osluškujete svoja unutrašnja osećanja.

Razotkrijte ga: 10 skrivenih znakova da vas muškarac laže

Deagreez/gettyimages.com