Zašto muškarci vole buce?

by | 30 septembra, 2022
muškarci vole buce

 

Muškarci vole buce. U stvari, oni vole žene, njihove obline, osmehe i samopouzdanje. Ako imate sve ovo – na pravom ste putu.

 

Šta žene misle o debljini?

 

Šta žene misle o svom telu? Oh, ovo je odlična tema za naučna istraživanja. Neka sociološka istraživanja su utvrdila monstruoznu činjenicu: 95% žena je nezadovoljno svojom figurom. I većina njih bi, naravno, volela da bude vitka.

Gojaznost, prekomerna težina, pa čak i neznatna prekomerna težina, postaju prava tragedija za mnoge devojke i žene. A život tvrdoglavo potvrđuje stereotipe: vitke devojke dobijaju više muške pažnje. Ali da li se radi samo o težini?

 

Muškarcima ne smeta težina

 

Mnoge žene koje smatraju da imaju višak kilograma, prestanu da vode računa o sebi. Svaku ideju o tome da se doteraju ili da ugode sebi postavljaju za kasnije: „Kad budem smršala…“ Mnoge od nas, jednostavno, ne vide poentu doterivanja ako imaju 70 ili 80 kilograma.

Rezultat ovakvih navika je poražavajući: ovakve žene izgledaju starije nego njihove parnjakinje po godinama i kilaži, a koje nisu odustale od sebe. Na kraju krajeva, žena koja ovako razmišlja nesvesno upada u začarani krug. Počinje da bude stidljiva, manje izlazi sa ljudima, krug poznanika se sužava, pojavljuje se osećaj inferiornosti.

Nakon toga, želja za brigom o sebi potpuno nestaje… Nije lako iskočiti iz ovog kruga. Ali apsolutno je neophodno. Bolje je biti veseo i punačak, nego neko ko je potpuno zaboravio na sebe.

 

Zašto muškarci vole buce?

 

Možda oko nas vlada moda vitkih devojaka, ali je činjenica i u istoriji i u modernom društvu, da postoje buce pred kojima muškarci padaju na noge. U čemu je stvar?

Stvar je u tome što na izbor seksualnog objekta utiče mnogo više faktora nego što je puko  gledanje modnih časopisa.

Slike žena iz detinjstva su veoma važne. Na primer, mnogi muškarci nesvesno padaju na tip koji liči na majku. Postoje studije koje pokazuju da su neki muškarci fokusirani posebno na izražen ženstveni tip, sa velikim grudima, teškim bokovima. A oni čine otprilike četvrtinu muškog roda, pokazuju statistike.

Sve je u osmehu – druželjubive i nasmejane ljude doživljavamo kao privlačne, bez obzira na to koje su im veličine i kakva im je građa. A oni koji nas gledaju namrgođeno, ne izazivaju simpatije, čak i ako su savršeno vitki. Ovo se može primeniti i na muško – ženske odnose: ako je devojka nasmejana i vedra velika su šanse da će privući muškarce.

Druga stvar koju muškarci vole kod buca je to što su on, najčešće otvorene po pitanju osećanja jer nisu uvučene u tradicionalne igre privlačnosti i toplog – hladnog. Primetivši nečiji nežni pogled, muškarci su skloni da zaborave na svoje prethodne fantazije u vezi sa visinom, težinom i godinama.Stoga su devojke koje su u stanju da se iskreno zainteresuju za muškarca uvek na dobitku, bez obzira bile buce ili vitke.

Samopouzdanje je seksi, i ne samo to – ono je presudno. Kada žena ima višak kilograma, a uživa u sebi, svima je jasno da je ona puna samopouzdanja, da je prihvatila sebe i svoje telo i da je spremna da uživa u njemu. Za muškarce to je jasan signal da mogu da očekuju otvorenost i uživanje u spavaćoj sobi.

 

Šta može da odbije muškarce?

 

Izgledati malo privlačnije na sopstvenim društvenim mrežama nego u životu je široko rasprostranjena praksa. Ali želja da izgledate dvostruko vitkiji nego u stvarnosti nije najbolji izbor. Jednostavno, osoba koja je vaš potencijalni partner imaće određena očekivanja koja, fakat, nećete moći da ispunite. Ne zato što ste puniji, nego zato što ste se pogrešno predstavili. Isto važi i za razne vrste veša za oblikovanje.

Dakle, budite svoje, jer muškarcima ne smetaju obline. Njima smetaju žene bez samopouzdanja, nezadovoljne ili one koje se prikazuju drugačijim nego što jesu.

GalinaZhihalova/GettyImagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.