Emocionalna prevara: Evo kako da znate da ste upali u ovu „zamku“

Koja prevara ima veću težinu, ali i opravdanje: emocionalna ili fizička?

by | 28 marta, 2020
veza par prevara

Emocionalna prevara danas u vreme društvenih mreža postala je česta pojava. A da li je i vi činite, a nista ni svesni toga, pročitajte u nastavku

Vaš partner je ljubomoran na vašeg najbolje druga, kolegu ili plesnog partnera sa kojim se družite na časovima tanga? Da li je problemu u njemu ili je njegov osećaj da osoba sa kojom provodite vreme zauzima posebno mesto u vašem životu istinita? Zavismo kako odgovorite na ova pitanja, znaćete da li ste možda na korak od emocionalne prevare.

Sanjate vruće snove – ne znači da varate partnera

Evo nekih znakova, koji pokazuju da ste možda nesvesno prešli granicu:

Pričate o njemu više nego o drugim osobama

Najbolji način da obratite pažnju na to da li je vaše prijateljstvo prešlo granicu je da razmislite koliko često razmišljate o toj osobi. Računica je vrlo jednostavna: Što više vremena provodite razmišljajući o toj osobi, to su vaša osećanja snažnija, a samim tim i nejasnija.

To je osoba sa kojom se osećate ispunjenije i bolje

Nakon razgovora sa prijateljem, iza koga se možda krije nešto više, uvek se osećate poletnije i zadovoljnije. Bilo da se radi o odlasku na kafu, ili samo o bezazlenoj prepisci, radujete se sledećem kontaktu i nestrpljivo ga očekujete.

Navike koje vam deluju naivno mogu da upropaste vaš seksualni život

Emocionalna prevara – O ovom prijateljstvu vaš partner ništa ne zna

Pitanje koje vam može rešiti dilemu, da li se u vašem prijateljskom odnosu krije nešto više, je da li biste bez oklevanja svom partneru saopštili za ovo novo prijateljstvo. Ukoliko je vaše prijateljstvo tajna, vaša podsvest signalizira na to da se u ovom prijateljstvu probudilo još nešto više.

par rasprava

Upoređujete ga sa partnerom

Bilo da je emotivna ili fizička, prevara proizilazi iz nezadovoljenih potreba jednog od partnera. Većina emocionalnih avantura započinje jer se osoba u vezi oseća zanemarenom od strane svog partnera. Kada ove nedostatke pažnje nadomesti neko drugi, ta osoba postaje predmet razmišljanja, i sebi postavljamo pitanje, da li je možda ovo ono što mi treba, a zatim počinje upoređivanje sa onim što već imate.

Treba li partner sve da zna: Ovo su „bele laži“ – stvari koje možete prećutati

Razmišljate o intimnim trenucima sa njim

Većina emocionalnih veza ne postaje fizička. Pa ipak, iako u ovakvom odnosu ne dolazi do fizičkog kontakta, ne znači da ne postoji seksualna tenzija. Mašta je neverovatno oružje, naročito ako je njen povod neki razgovor ili dopisivanje. Ukoliko ima podkrepljenje, mašta može biti jednako moćna, kao i fizički kontakt.

Ostaje nam samo da razmislimo koja prevara ima veću težinu, ali i opravdanje: emocionalna ili fizička?

Guliver/Gettyimages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.