Kada ljubav polako nestaje… Četiri alarma koji slute na kraj!

by | 16 septembra, 2017

Ljubav nam daje krila, elan i sjaj i čini da svet bude lepše mesto, a naša svakodnevnica rasterećena i puna osmeha. Voljena osoba je centar našeg univerzuma, bar u trenucima najveće zaljuubljenosti, i jedna od najtežih stvari jeste suočiti se sa činjenicom da odnos počinje da se menja, a ekstremna povezanost nestaje…

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Kraj nikada ne dolazi iznenada, iako ponekada deluje tako. Uglavnom mu prethodi na desetine malih upozorenja, a ponekad čak i “veliki” alarmi. Jedan od partnera često pokušava da odnosu da “veštačko disanje” i održi vezu pošto-poto, bivajući slep za sve te znakove koji polako ukazuju na krah.

Ako, ipak, na vreme uočite da se okolnosti i osećanja menjaju, a ljubav i dalje postoji, možete sprečiti raspad i poraditi na napretku emotivnog odnosa i rešavanju problema.

Ovo su četiri najčešća pokazatelja da vaš partner nije u jeku zaljubljenosti, te da stvari ne štimaju kako bi trebalo.

via GIPHY

1. Nagle promene ponašanja i karaktera

Ako primećujete da vaš partner usvaja određene obrasce ponašanja za koje ste mogli da se opkladite da nikada ne bi, onda se nešto definitivno dešava. Možda te promene mogu da budu dobre za vas i vaš odnos i možda on postaje bolji čovek. Ali, ukoliko transformacija destruktivno utiče na vezu, vrlo je verovatno da je vaš partner pod uticajem druge osobe. Važno je da razgovarate o tome zašto se te promene događaju, i ako je moguće, da im se prilagodite.

Pročitajte i… Svi zaljubljeni parovi prepoznaju se u nekoj od ove 4 grupe… Koja je vaša?

Kliknite na sledeću stranicu… 

via GIPHY

2. Nikada nije bilo manje nežnosti

Ovo je jedan od najsigurnijih pokazatelja da partner možda želi da vas ostavi. Ako je postao manje nežan i brižan prema vama, ako izbegava fizički kontakt i ne uključuje se aktivno u vaš život, stvari se ne razvijaju u dobrom pravcu. Otvoreno porazgovarajte sa njim i pitajte ga šta se dešava, te da li postoji mogućnost da poradite na poboljšanju.

3. Ne želi da otvoreno komunicira

Ako vaš muškarac izbegava otvorenu komunikaciju, odgovara šturo i nezainteresovano, te se trudi da izbegne svaki razgovor, očigledno je da vaša veza zapala u krizu. Ako iskreno ne kaže u čemu je problem, i nema iskrenosti i kompromisa među vama, nećete ni moći da popravite stvari koje ne valjaju.

Pročitajte i… Zbog čega će se baš svaki muškarac zaljubiti u ženu? Ovo su naše male tajne…

via GIPHY

4.Sve manje vremena provodite zajedno

Kada vam se učini da partner provodi premalo vremena sa vama, dobro razmotrite okolnosti. Da li je to što zaista želi da posveti više vremen porodici, prijateljima i poslu? Međutim, ako vas ciljano izbegava i viđa se sa svima, osim sa vama, morate mu tražiti da “baci karte na sto”. Na koncu svega, bolje je da se suočite sa istinom, nego da opstajete u odnosu koji vas ne čnii srećnom.

Ova, ali i sva ostala, upozorenja treba da prihvatite mirno i sa razumevanjem. Ukoliko greške još uvek možete da ispravite, onda se nisu ni dogodile. Ako je nemoguće stati na put nepsorazumima, opet je dobro, jer ćete spoznati da morate da krenete dalje.

Pročitajte i… Ovo je pitanje kojim svađu s partnerom možete prekinuti za 5 sekundi

Jedno reagovanje na “Kada ljubav polako nestaje… Četiri alarma koji slute na kraj!”

  1. ALEKSANDRA kaže:

    Dobro je. Ne ispunjavamo uslove za kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.