Kako da duže ostanete srećni u vezi… i zaljubljeni!?

by | 29 maja, 2016

Način na koji govorimo sa našim partnerom može da poveća osećaj sreće koji osećamo kao deo para, jer su reči koje biramo direktni pokazatelj naših emocija.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako ste se pronašli u ovome, onda se zaista nalazite u jednoj srećnoj i ozbiljnoj vezi. Ako ne, pomoći ćemo da promenite način razmišljanja, ali i da naučite kako da rečima poboljšate i povećate osećaj zadovoljstva u vašoj vezi.

Pročitajte i… “Pročitajte” njegove emocije i saznajte da li je vaš partner ludo zaljubljen

1. Srećni partneri govore „Hvala“, a ne „Izvini“
Da li vidite sve kvalitete ili samo mane? Da li govorite „Hvala, na razumevanju“, ili „Izvini, ne mogu da pričam o tome“ ? Sve je u izboru i perspektivi. Kada se fokusirate na kvalitet i na svetliju stranu veze, to će vas činiti ispunjenijim. Iako uvek ima mesta za „bolje“ i „više“, nije sve u perfekciji.

Srećni partneru su dovoljno mudri da razumeju da je to što imaju nešto posebno i da je sve što im je potrebno već tu. Iako je lakše i od veće pomoći da pokažete zahvalnost, nego da se izvinite, često krenemo pogrešnim putem i cenimo ljude tek nakon što izađu iz naših života. Ali, nikada nije kasno za promenu.

Ostatak teksta pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Koriste „mi/naše“ umesto „ja/moje“
Korišćenje množine je znak:

Prihvatanja – Znate i verujete da je vaš partner odličan za vas;

Pripadnosti – Vi i vaš partner predstavljate jednu reč;

Nesebičnost – Davaćete kako biste dobili;

Odgovornost – Vi ste kreatori“ vaše veže i oboje ste odgovorni za njen uspeh ili neuspeh.

Prirodno, ovo su „sastojci“ za svaku ozbiljnu i srećnu vezu.

Pročitajte i… Nikada potpuno veran: 4 osobine koje odaju večitog ženskaroša

3. Kada pitaju „Kako ti je bilo danas“, stvarno to misle
Možda zvuči sitničavo i vrlo često, ali kada želite zaista da saznate kako je vašem partneru bio dan, oni mogu to osetiti jer u stvari pokazujete ljubav i brigu. Osećanja koje imate prema jedno drugom se mogu pokazati i u malim stvarima koje svakodnevno radite.

4. Govore „da“, kada to zaista misle
Srećni partneri ne moraju stalno da odobravaju mišljenja između sebe. Oni priznaju i poštuju njhove razlike, a to ih više i zbližava. Značajnost veze se ogleda i u osećaju slobode da se ne slažete stalno i shvatanju da ne možete stalno biti na istom, a da se osećate sasvim u redu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. Govore „biće sve u redu“, umesto „rekao/la sam ti“
Između srećnim parova ne postoji borba za moć, šefovanje, naredbi i dokazivanje. Veza funkcioniše kao tim i partneri treba da dele i imaju odgovornost za sve zajedno. Oni su svesni da su deo odličnog tima i da su zajendo jači, nego kada su sami.

Pročitajte i… Znakovi koji ukazuju da vas partner vara

6. Uvek govore „laku noć“
Srećni parovi poštuju staro pravilo – da nikada ne treba da legnu u krevet uzrujani i da će uvek pronaći način da vrate mir pre nego što legnu na spavanje. Jednostavno „laku noć“ ima veliku moć da povrati mir i vrati sve na svoje mesto.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

7. Govore „volim te“ svakodnevno
Iako neki ljudi misle da „volim te“ gubi smisao kada se često priznaje, mi se ne slažemo jer je to rutina koja par čini srećnijim i povezanijim. Možda će vam posle nekog vremena te dve reči postati navika za govorenje, ali njeno dublje značenje će uvek biti prisutno.

8. Govore „srećan/na“ sam
Priznati kako se osećate, odnosno govoriti da ste srećni i zadovoljni u vezi je odličan znak zahvalnosti koji će vaš partner poštovati i to će ga inspirisati. Prirodno je da vaš partner želi da vas učini srećnim, ali kada shvatite vaše blagostanje, vaš partner će se osećati uspešnije i srećnije.

Na kraju krajeva, sreća je prenosna i jezik ljubavi je jedna „zarazna“ navika.

[yop_poll id=“226″]Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.