Kako raskidaju narcisi: Surovi i nepredvidivi

by | 14 novembra, 2023
Kako raskidaju narcisi: Surovi i nepridvidivi: momak i devojka se svađaju

Narcisi su vrlo okrutni. Zakače se za “žrtvu” kao pijavice i igraju se njenim osećanjima. A najgori su kad raskidaju. Kako raskidaju narcisi?

Svako ko je ikada bio u vezi s narcisom reći će vam da to nije nimalo prijatno iskustvo. I da ta veza nema budućnost. Nakon raskida s narcisom, ostaćete izgubljeni i sami. A sam raskid je priča za sebe. Znamo da narcisi nikada ne greše i da su predivni – barem u njihovim sopstvenim očima. Ali narcisi su kompleksni i mogu delovati veoma nepredvidivo. Kada odluče da se poigraju s emocijama neke osobe, oni to rade s guštom. Sve dok im ne dosadi i ne požele da pređu na sledeću žrtvu.

Kako raskidaju narcisi: Misle samo na sebe

Narcisi raskidaju obično u momentu kada im veza postane dosadna ili smatraju da se od njih previše traži. Pobeći će brzinom svetlosti kada postane teško i treba da se suoče s problemima. Na primer, ako se njihov partner iznenada ozbiljno razboli i to može potrajati neko vreme, veća je verovatnoća da će prekinuti vezu nego da ostanu. Razlog? Narcisi ne znaju kako da budu podrška. Kako narcisi najčešće raskidaju?

1. Već vam je pronašao zamenu

Malo je verovatno da će narcis izdržati dugo bez nekoga s kim može da se igra kao što je to činio i sa vama. Verovatno je već pronašao novu žrtvu pre nego što vam je rekao da želi raskid.

2. Započne svađu da bi prekinuo vezu

Još jedan uobičajeni način na koji će narcis prekinuti vezu je da inicira veliku svađu i da, naravno, svu krivicu svali na vas. Ispašće da ste vi konfliktna osoba koja ga je silno povredila, umesto suprotno. Narcisima je lako da se pretvaraju da su povređeni, a istina je da oni to rade sve vreme.

3. Uhode vas

Bez obzira na to što su oni inicirali raskid, uobičajen aje pojava da oni svoje žrtve ni nakon toga ne ostavljaju na miru. U njihovom izopačenom umu bivši partner je “njihovo vlasništvo” i nema nikakvo pravo da bude srećan s nekim drugim. Zbog toga uhode bivšeg partnera na društvenim mrežama ili – što jojš jezivije – i fizički prate svaki njegov korak.

 

fizkes/gettyimages.co.uk