Nećete mu, valjda, poverovati?

by | 13 maja, 2017

Preljubnici ne spadaju baš u zrele i odgovorne ljude, ali ih – uprkos tome – mnoge od nas puštaju u svoje živote. Uglavnom to činimo zbog njihovog šarma i veštine manipulacije, koja dolazi do punog izražaja u trenutku kad su “uhvaćeni na delu”. Tada umeju da smisle najneverovatnije scenarije, a na prevarenoj strani je da ne padne na ove jeftine priče. Ako se plašite da možete da ogrešite dušu, evo 8 najčešćih izgovora, koji nisu vredni čak ni slušanja…

Foto: Pixabay

Bio sam zaveden – lakše je ljutnju usmeriti na treću osoba nego na partnera. Preljubnik to zna, pa zato i nastoji da iskoristi.Ne bih nikada to napravio da sam znao da ćeš saznati – ovo je možda najgore od svega. Laži za koje nismo saznali umeju da postanu ogroman teret, koji polako uništava sve oko sebe.

Mogu se promeniti – To se retko dešava, a i ako bi se dogodilo šteta je već učinjena, a prošlost se, nažalost, ne može promeniti. Bez obzira šta će biti u budućnosti, vi ćete uvek znati da je on – u nekom momentu – odlučio da bude sa nekom drugom.

Nemoj me kažnjavati zbog jednog trenutka slabosti – slabost je kada preskočimo vežbanje, a preljuba je mnogo više od toga. Osoba koja je učini zanemaruje vezu. Problem je u tome što je on bio neiskren prema vama i što je zanemario vaš odnos, a ne u slabosti.

Nisam samo ja kriv – previše radiš, možda se ovo ne bi dogodilo da si prisutnija… Zvuči poznato? Preljubnik koji prebacuje krivicu nije svestan svojih postupaka. Čak i da niste fizički bili dovoljno prisutni, zrela osoba bi o tome razgovarala s vama.

Pretjeruješ, stvarno si luda – Ne prihvatajući vaša osećanja, oni pokušavaju da umanje štetu koju su vam neneli.

Sve je to sad iza mene, ja sam sad nova osoba – većina preljubnika će to biti dok ne umru. Čak i ako oprostimo prevaru, preljubnik će naći još mnoge druge načine da vas povredi. Kada vam osoba jednom pokaže koliko vas zapravo malo ceni, bilo bi najbolje da joj poverujete.

To je bio samo seks – partner koji ugrožava vezu samo zbog seksa ne poštuje vas. Ideja da seksualnost i ljubav ne idu zajedno pokazuje nezrelost i manjak sposobnosti za vezanje.

Pročitajte i… Da li ste čuli za formulu veze 80/20?

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.