Budite feministkinje u krevetu

by | 31 marta, 2017

Dajte mu do znanja šta tačno želite. Od igranja uloga do usavršavanja određenih tehnika – malo više raznovrsnosti među čaršavima moglo bi da začini vaš ljubavni život. Vi određujete pravila igre, a mi smo tu da vas podsetimo na ono što sigurno znate.

Foto: GettyImages

1. NA IVICI (ORGAZMA) Ova tehnika, poznata i kao „edžing“, odnosi se na ponavljanje radnji koje vas dovode do orgazma, a onda nastupa povlačenje na nekoliko trenutaka – pre nego što se on oseti. Stručnjaci, kao i oni koji su isprobali ovu tehniku, tvrde da je orgazam mnogo jači nakon perioda odlaganja. Možete da je isprobate bilo tokom solo ili zajedničke masturbacije, kao i prilikom vođenja ljubavi.
Inače, postoje tri varijante edžinga. Prva je „pauziranje“, koje podrazumeva da prestanete, da se smirite, a potom da krenete iz početka. Druga je „skretanje pažnje“ npr. prekidanje penetracije da biste se ljubili ili zauzimanje drugačije poze pre povratka na radnje, koje vas sigurno dovode do orgazma. Treća je „kontinuiran edžing“, pri kojem menjate pokrete ili njihov intenzitet svaki put kad osetite da se približavate orgazmu. Ponovite to nekoliko puta, pre nego što se konačno prepustite vrhuncu.

2. PROMENA OMILJENE POZE. Premda postoje brojni termini za seksualne poze, mnoge od njih samo su varijacije tri osnovne poze – misionarske, žena na vrhu ili otpozadi. Zašto onda ne biste pokušali da unesete neke minimalne izmene u pozu koju preferirate? Kada primetite da ste ušli u rutinu i da prema istoj dinamici ponavljate određene pokrete i položaje, pokušajte nešto od toga da izmenite, ili da uradite nešto sasvim suprotno. Ako više volite spore pokrete, pokušajte da ih ubrzate. Šapućite na uho svom partneru ili mu tokom dana pošaljite poruku u kojoj ćete mu objasniti šta želite da radite te večeri. Takođe, probajte da koristite lubrikant, jer on menja kvalitet dodira.

Foto: Pixabay

3. URADITE TO SOLO, A ONDA PODELITE S NJIM. Svi imamo neke svoje proverene tehnike masturbacije. Određena istraživanja pokazuju da iskorak iz seksualne rutine i eksperimentisanje s drugim stilovima dodirivanja mogu trajno da pojačaju zadovoljstvo. Ako, na primer, najviše volite direktnu stimulaciju klitorisa, probajte da ga indirektno stimulišete dodirima preko labije. Istražite kako da dođete do vrhunca kroz samozadovoljavanje na način koji ranije niste isprobali, a potom primenite novu tehniku tokom seksualnog odnosa s partnerom. Premda će vam na početku delovati čudno, imajte na umu da se ne radi samo o vama. Pomislite samo koliko će vaš partner biti srećan zbog novog načina da vas dovede do seksualnog vrhunca.

4. RAZGOVOR KAO PREDIGRA. Razgovor može doneti emotivno ispunjenje i biti snažna inspiracija za seksualni čin. Takođe, kroz iskren razgovor možete raščistiti nesuglasice ili nerazumevanje koje postoji u postelji. Taktično mu objasnite šta znače neki vaši pokreti ili reči koje izgovarate tokom seksa. Isto tako, iskoristite ovu priliku da mu objasnite šta podstiče, a šta gasi, seksualnu želju kod vas, kao i da su pozitivni stimulansi često potpuno neseksualne prirode, recimo nešto što on uradi za vas ili za vašu porodicu (npr. kada opere sudove ili popravi kočnice na vašem biciklu).

Budući da je ovo tema koju ne smemo svesti samo na jedan tekst, sutra nastavljamo priču, a tu je i vikend za „proveru gradiva“. Daleko od toga da mislimo da su samo neradni dani rezervisani za seks, ali sve je drugačije kad znamo da se sledećeg jutra neće oglasiti alarm na telefonu 😉

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.