Najbolji trikovi za vreo seks bazirani na – nauci!

by | 3 januara, 2023
naučni saveti za bolji seks

Seks prate brojni tabui, bapske priče i urbane legende – valjda zato što je intrigantan svakome od nas, bez razlike. Ali, ovo – ovo su naučne činjenice.

Kako postići bolji seks? Evo šta kaže nauka

Čarape

Neverovatno, ali istinito: seks u čarapama može biti mnogo prijatniji nego bez njih (ma koliko smešno izgledao). Postoje dva razloga, pokazale su studije. Prvi – barem neka odeća na telu, automatski nas čini samopouzdanijima. Drugo – topla stopala doprinose većem opuštanju celog tela, a to posebno važi za one kojima je stalno hladno.

Poljupci

Važan dodatak: ne neposredno pre seksa, već tokom dana. Još važniji dodatak: što strastveniji, a ne klasični „cmok“ po obrazu. Naučnici su otkrili da tako razvučena predigra izaziva čak i više od poruka direktnog erotskog sadržaja. Da ne pominjemo činjenicu da ljubljenje samo po sebi oslobađa hormone zadovoljstva dopamin i oksitocin i nikog više ne boli glava.

Komplimenti

Čini se da bi trebalo da rade na isti način kao i ljubljenje. Ali ne, nije baš tako. Nauka je otkrila da komplimentiranje partneru tokom seksa nije samo sjajno za podsticanje želje, već i… ta-da-da-daaaam… povećava verovatnoću oralnog seksa i obezbeđuje njegov bolji kvalitet. I tu se bonusi ne završavaju, jer je, prema istoj studiji, broj komplimenata bio povezan i sa učestalošću orgazama i ukupnim zadovoljstvom seksom.

Muzika

Ne mogu svi ljudi da imaju seks u potpunoj tišini, ali mi (tačnije, naučnici) sada o tome ne govorimo. Nekoliko studija je pokazalo da muzika može da kontroliše seks. Da, da, dobro ste čuli. Ako ste podešeni na tantrički talas, neka to bude opuštajuća muzika za meditaciju ili, na primer, džez. A ako danas želite ne samo toplije, već i brže, uključite plesne kompozicije – i izvucite maksimum iz procesa.

Znoj

Od sada, nema parfema u spavaćoj sobi. Čak i onih jedva primetnih. Ma, ni kap! Studija neuronaučnika na ovu temu pokazala je da miris znoja osobe koju zaista volite izaziva prirodni nalet hormona, što dovodi do neverovatnog seksualnog uzbuđenja. Želite detalje? Molimo vas. Govorimo o androstadienonu, koji žene udišu zajedno sa znojem muškaraca. U suprotnom smeru, inače, ovo takođe funkcioniše.

Svetlost

Dokazano je da prirodno svetlo povećava libido kod muškaraca, pa prestanite da zakazujete seks za kasno veče, već se aktivirajte ujutru. Osim toga, vitamin D nam daje energiju, koja će svakako biti korisna u krevetu. Samo uzmite u obzir „rizike“: najverovatnije, stvar neće trajati kratko, pa podesite alarm malo ranije kako ne biste zakasnili na posao.

Vasyl Dolmatov/GettyImagesPlus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.