Sve što treba da znate o seksu sa bivšim

U trenutku je odlično, ali nosi mnogo dublju priču

by | 25 aprila, 2020

Priča o seksu sa bivšim je kao proklizavanje u onom starom paru cipela kojih nikako ne možete da se oslobodite. Raspadaju se na delove, tako da znate da ih trebate pokloniti. Ali one su takođe neverovatno razgažene – ne žuljaju i ne seku vas. Ah, da li ih samo dati ili obuti ih ponovo? Ili ih udariti u ivice?

Ako razmišljate o tome da se vratite na starom sa starim plamenom, ima nekoliko stvari koje prvo treba imati na umu. Pročitaj i: Prednosti orgazma za vaš organizam (video)

– Moji klijenti imaju seks sa svojim bivšim iz više razloga – kaže seksolog dr Džesika O’Rili, domaćica podkasta @SekVithDrJess
– Neki kažu da je dobro kad te traži neko ko te je napustio ili odbacio. Drugi vole da je to poznato i zgodno. A pojedini se nadaju da će seks dovesti do ponovnog oživljavanja veze.

– Na kraju, kako će seks sa bivšim uticati na vas razlikuje se od osobe do osobe. Neki se osećaju zadovoljno i lako mogu da krenu dalje, dok drugi, ne toliko – kaže O’Rili. Iz tog razloga, svi bi trebali da razmotre pozitivne i negativne aspekte pre nego što krenu u krevet s istim žarom – ne da vas odvrate, već da budete spremni na svaki mogući ishod.

Evo svega što bi trebalo da razmotrite pre nego što krenete u novu seks aferu sa starim partnerom.

Pozitivni aspekti kada pričamo o seksu sa bivšim:

Može umiriti teške osećaje

– Ako seks dobro prođe, to može umiriti teške osećaje koji su ostali od razlaza – kaže dr Džoel Blok, psiholog za odnose i autor knjige „The 15-Minute Relationship Fix“.
– Umesto da se osećaju grubo jedni prema drugima, seksualni kontakt posle veze može podsećati na par toplih, seksualnih stavova koje su imali jedni prema drugima.

To može biti u naletu

ljubav veza

– Naravno, primamljivo je: Ljudi prirodno žude za komforom i predvidivošću, uzbuđenjem i novitetima – i seks sa bivšim nudi i jedno i drugo – kaže O’Rill.
– Oduševljavaš se seksom s nekim ležerno, znajući sa sigurnošću s kim imaš odnose.

To može biti utešno

– Rastanci vas mogu učiniti izuzetno usamljenim, posebno ako ste živeli sa partnerom u zajednici. Dakle, seks sa bivšim može vam doneti osećaj prijatnosti, pogotovo ako se od rastanka osećate usamljeno.
Čak i ako vas dvoje imate nepomirljive razlike van spavaće sobe, možda ćete te frustracije I probleme moći da ostaviti sa strane I uživate u fizičkom kontaktu – objašnjava Blok.

Može da promeni način na koji posmatrate sebe

par veza seks lepota

– Raskid može stvoriti sudar u pogledu sa samim sobom. U tom slučaju, seks sa bivšim može suprotstaviti osećaju neuspeha – kaže Blok.
– Seksualni odnos može dati sliku raskida kao nečega što ima više veze sa nekompatibilnošću nego sa inferiornošću.

Može biti „siguran“

Seks sa bivšim je krajnji bezbednosni potez, jer delite prošlost i dobro se poznajete. U poređenju sa novom vezom, vaš bivši već zna svaki deo vas – vašu istoriju, telo i šta volite u krevetu. Ovo nije automatska stvar kada ste sa nekim novim. Pročitaj i: Citati o razvodu koji će vam pomoći da prođete kroz bolan rastanak

– Kad znate da „veza nigde ne ide, možda ne postoji napetost, a to što radite je prijatno i seksi, potpuno sigurno – kaže Blok.

Negativni aspekti kada pričamo o seksu sa bivšim:

Opet može dovesti do emocionalne povezanosti

– Seks se može dogoditi bez puno emocionalne vezanosti, ali to se često ne događa. Nekim ženama nastavljanje seksualnog odnosa sa bivšim može vratiti bol prekinute veze stvarajući bolni deža vi – kaže Blok

To može dovesti do ciklusa raskida

– Nekoliko parova se može ponovo povezati – kaže O’Rili. Ali obično se, parovi koji se pomire nakon seksualnog odnosa, ponovo razilaze.
– Seks sa bivšim dovodi do ciklusa raskida i razočaranja. Za mnoge je to nešto što ih sprečava da nastave dalje – dodaje ona.
– Istraživanja pokazuju da vreme leči slomljeno srce i odbacivanje, a hemijski proces koji je uključen u seks može da spreči ovaj proces.

Može ponovo otvoriti stare rane

par rasprava

– Seksualno druženje sa bivšim vrlo je rizično – kaže Blok. Ponovno druženje može vratiti stare probleme i staru bol upravo kad ste počeli da napredujete. Pročitaj i: 8 najčešćih razloga zbog kojih vas partner vara

– Na primer, šta ako je jedini deo prethodne veze koji je funkcionisao i dobro funkcionisao, bio seks? – on pita. Ako jedan od vas želi decu, a drugi nije spreman, možda ćete se iznova ponavljati te teške i žestoke razgovore i osećati kako to nikada ne biste mogli da rešite.

Može da iskomplikuje druge veze u koje ste umešani

– Kada ni jedan partner nije u novoj vezi, seks sa bivšim iI nije toliko komplikovan – kaže Blok. Obično su jedan ili oba bivša u novim vezama i iako seks sa bivšim možda trenutno pruža dobar osećaj, oni bi morali da se pozabave krivicom zbog varanja nekoga ili čak rizikuju da njihovi novi partneri saznaju. Pročitaj i: 9 mitova o seksu u koje treba da prestanete da verujete

Možda će vam nedostajati veza

– Nastavak seksualnog odnosa možda je čežnja za nečim što više nije dostupno – kaže Blok. Svaki put kad imate seks sa bivšim, moglo bi to biti nostalgično osećanje prema onome što ste nekada imali. Ali ako je u pitanju strogo fizički kontakt, smetaće vam ako poželite puniji odnos, a to se sa bivšim kao što znate ne može dogoditi.

Zaključak:

To može dovesti do novog početka sa vašim bivšim

Seks sa bivšim bi vam mogao pomoći da shvatite da želite još jednom da probate. Iako je možda započelo samo kao seks, oboje ili možda samo jedno od vas može početi da razmišlja o pomirenju. Ako je to negativna strana za oboje onda je ok, ali ako oboje želite da prevaziđete stvari koje su vas razdvojite, seks sa bivšim bi mogao da bude sjajna ideja, piše womenshealthmag.com

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.