Zašto je seks bolji s godinama? U četrdesetima, seks je ne samo prijatan već i zdrav!

by | 29 jula, 2022
seks bolji s godinama

Prema istraživanjima, činjenica je da je seks bolji s godinama, a evo i zašto.

U dvadesetim, niko se ne iznenađuje kada se priča o seksu. Međutim, kako starimo, tako se stvara sve više mitova oko intimnosti, a na brojna pitanja i dalje ne dobijamo odgovor. Ipak, treba imati na umu da seks može i treba da se upražnjava u svakom dobu život.

Zašto je seks bolji s godinama?

Najnovija studija pokazala je da 60% dama u 45. godini života smatra sebe seksi i poželjnim. Dalje, eksperti kažu da se s godinama ne smanjuje uživanje u seksu, naprotiv, povećava se. Zapravo, neke pripadnice lepšeg pola su prvi put doživele orgazam tek nakon 45. godine života. A zašto se to dešava? Mnogo je razloga za ovo, a najčešći krije se u činjenici da su žene, u ovoj dobi, opuštenije.

Šta se dešava u telu u četrdesetima?

Sa dolaskom menopauze, smanjuje se nivo estrogena (ženskog hormona koji utiče na opuštanje), a povećava se nivo testosterona (muških hormona koji utiču na strast). Samim tim, dolazi do jače seksualne želje.  Ipak, u pitanju je mač sa dve oštrice. Manjak estrogena uzrokuje suvoću vagine, a time i bol tokom odnosa. Međutim, ovo se lako rešava, lubrikantima. Isto tako, savet je da radite vežbe za mišiće karlice, kao što su Kegleove vežbe.

Redovan seks umanjuje rizik od kancera organa za reprodukciju, kao i rizik od demencije. Stoga, upražnjavajte ga što češće.

Lepota i zdravljemonkeybusinessimages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.