Irina Šajk započela trend koji nas tera da se zamislimo: Da li biste vi to nosile?

by | septembar 13, 2023
Irina Šajk, jakna preko jakne

Slojevite kombinacije biće nam spas u narednim nedeljama, kada leto i jesen počnu da se smenjuju. Irina Šajk je izraz slojevito podigla na novi nivo i obukla jaknu preko mantila

Granice stila se stalno pomeraju, a Irina Šajk je definitivno postavila novu granicu. Na prošloj nedelji mode, ovog proleća u Parizu, ona je ponela bajkersku braon kožnu jaknu preko klasičnog trenč mantila. Krajnje neočekivana kombinacija, ali još je teže bilo pretpostaviti da će ona zaista postati trend. Zaista, ko bi nosio jaknu preko jakne?!

Slojevita kombinacija Irine Šajk

Kada je tog martovskog jutra istrčala po pecivo, Irina je bila u kratkim bermudicama, Boteginim čizmicama i tanušnom nude trenču. Brrrr. A onda, preko svega toga je nabacila bajkersku jaknu od braon kože. Svaki komad za sebe – vrhunski trend, počev od krojenih bermuda, preko nude trenča koji odiše glamurom, do bajkerske jakne koja sve stavlja na ivicu. Ali, ruku na srce – da li biste vi to obukle?

Šta god da ste vi sada odgovorile, činjenica je da je modni svet odlepio. Da li zbog toga što je to Irina Šajk ili zbog toga što njena slojevita kombinacija zaista pomera granice – pitanje je.

Jakna preko kaputa – da li biste ikada to nosile?

Leto je bacilo u zasenak čudnu kombinaciju trenča i bajkerke, ali prvi pad jesenje temperature izvukao ju je na površinu. Bum – odjednom, evo novog trenda u Skandinaviji. A potom i u Njujorku. Pitamo se: kada je Irina Šajk istrčala po francuske kroasane, da li je zaista mislila da će njena kombinacija postati hit?

Jakna preko jakne: kako se to nosi?

Ove sezone, umesto jednog kaputa, stilisti preporučuju da se odlučite za – dva. Predlažu da se kombinuju:

blejzeri i trenč

vuneni kaputi i bomber jakne

teksas i krzneni kaputi

Ali, to ne znači da ostajemo sasvim bez pravila i uputstava za stilizovanje. Najbolja slojevita kombinacija jakni nudi teksturni kontrast. Zamislite skraćenu jaknu od veštačkog krzna preko dugačkog kožnog mantila ili kvuneni kaput preko klasične teksas jakne. Varijacija u teksturi skreće pažnju na to da vi u stvari nosite dve jakne – a u tome je i štos.

A zašto se zaustaviti na dve jakne?

I kao da dve jakne  nisu dovoljne da se modni svet okrene naopačke, skandinavske kraljice street style-a počele su da nose – tri jaknice! Predimenzionirani sako, trenč i beli kardigan – kombinacija koju čak i Vogue predlaže za posao.

Rekli smo vam šta misli modni svet. A šta mislite vi?

Da li biste nosile kombinaciju Irine Šajk?

Loading ... Loading ...

 

Crhistian Vierig/Stringer/GettyImages