Ishrana kraljevske porodice: Da li ove prestižne dame kuvaju?

by | 7 maja, 2023
Ishrana kraljevske porodice

Da li poručuju večeru ili je pripremaju sami? Otkrivamo vam kakva je ishrana kraljevske porodice i ko redovno kuva kod kuće.

Predstavnici kraljevske porodice, po pravilu, koriste usluge profesionalnih kuvara, iako neki od njih sami kuvaju za svoju porodicu. Ipak, koja jela najviše vole?

Ishrana kraljevske porodice: Da li ove prestižne dame kuvaju?

Camilla (vojvotkinja od Kornvola)

Poznato je da je vojvotkinja od Kornvola talentovana kuvarica. Uvek je prednost davala tradicionalnim britanskim jelima. Bivša kraljevska kuvarica jednom prilikom je izjavila: “Oni su uvek bili veoma štedljivi. Da smo skuvali pečeno jagnje i ostavili ostatke, verovatno bismo napravili pastirsku pitu sledeće noći.”

Sin Camille, Tom Parker-Bowles, postao je poznati autor kuvara i često je koristio uspomene iz detinjstva kao izvor inspiracije. Napisoa je da će, kada opere mališane, njegova mama pripremiti piletinu u rerni, mesne šnicle od lokalnog mesara, pečenog lososa, razne pite, a jednom nedeljno su jeli pohovanu piletinu za večeru.

Ishrana kraljevske porodice

Kate Middleton (vojvotkinja od Kembridža)

Supruga princa Williama možda izgleda glamurozno u javnosti, ali lista jela koja kuva kod kuće tipična su za svaku britansku porodicu. To su testenine, jela iz friteze, kari i neka druga indijska jela. Ketrin je više puta spominjala da je ljubitelj začinjene hrane. Očigledno, deca iz Kembridža su nasledila i sklonosti svoje majke.

Pohovana piletina je još jedno popularno jelo u porodici budućeg prestolonaslednika. Kraljevska dopisnica rekla je za Vanity Fair 2012: “Uveče kuva suprugovu omiljenu večeru, prženu piletinu.” Vojvotkinja je rekla koliko njena deca vole da kuvaju i kako joj pomažu. “Pre neki dan su napravili pastu od sira: jedno prosijava brašno, drugo stavlja mleko i puter. I prave salate i ostalo”.

Ishrana kraljevske porodice

Ishrana kraljevske porodice: Princeza Eugenie

Princeza je poznata po svojoj ljubavi prema kuhinji iz celog sveta. Na svom venčanju sa Jack Brooksbankom predstavljen je širok izbor jela sa sentimentalnim referencama. Gosti ovog para su posluženi argentinskom govedinom u znak sećanja na njenu baku, jelima od pirinča iz Nikaragve, gde je Jack zaprosio Eugenie, i palačinkama iz Švajcarske, gde su se supružnici upoznali na skijanju.

Što se tiče poseta restoranima, Eugenia je jednom izjavila: “Za večeru, kada imam dobre navike, sama kuvam obroke. Ako ih nemam, poručujem picu sa bosiljkom.”

Ishrana kraljevske porodice

Megan (vojvotkinja od Saseksa)

Supruga princa Harry takođe voli da kuva, a nedeljna večera je jedan od njenih omiljenih događaja. Vojvotkinja je rekla: “Veliki sam ljubitelj nedeljnih večera. Bilo da jedemo jagnjetinu, pržena jela ili krem supu, ideja da se nedeljom okupimo na obilnom obroku sa prijateljima i porodicom me teši. Volim da lagano kuvam nedeljom, posebno filipinsku piletinu. To je jednostavno: treba pomešati beli luk, soju, sirće, možete dodati malo limuna i pustiti piletinu da se kuva u ovom sosu na laganoj vatri dok ne počne da se odvaja od kostiju.”

Ishrana kraljevske porodice

 

Miljana MomirovićChris Jackson/Staff/GettyImagesEntertainment