Pročitajte dva puta: Inspirativni citati Monike Beluči o ljubavi, lepoti, godinama…

by | jun 19, 2020
monika beluci

Slavna italijanska glumica Monika Beluči, jedna od najlepših prirodnih lepotica čiji stas i senzualnost nikoga ne ostavljaju ravnodušnim – kako uživo tako i preko malih ekrana, iza sebe ima 40 godina uspešne karijere.

S nepunih 16 godina zakoračila je u svet manekenstva, a kasnije i u onaj kinematografije. Iako može da se pohvali da iza sebe ima ozbiljne glumačke uloge, nekako su, ipak, njena lepota, seksepil i životni stavovi bili ti koji su uvek bili u prvom planu. (Pročitaj: Prijanka Čopra otkriva kako to da ona izgleda tako – jednostavno savršeno!)
Pola života provela je s jednim čovekom, francuskim glumcem Vensanom Kaselom, sa kojima ima dve ćerke Devu (15) i Leonu (9), a od koga se razvela 2013. Oboje su pronašli nove ljubav.

Monika Beluči nikada nije krila svoj privatni život, ali ga je donekle s merom delila s javnošću. Tako je otvoreno govorila o svom razvodu, deci, ljubavi, lepoti, plastičnim operacijama…

Monika Beluči o ljubavi, lepoti, godinama…

A za vas smo izdvojili i nekoliko citata Monike Beluči koji će vas, sigurni smo, inspirisati:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) on


O balansu

„Ne znam da li je balans koji sam postigla idealan. Ne snimam i ne radim stalno. Zbog toga nisam žurila ni s rađenjem dece dok nisam bila potpuno spremna za to. Trudim se da organizujem svoje vreme prema svojim potrebama. Ne želim da posao bude moj prioritet, jer deca su mi danas važnija”.

O hrani

„Znam da ne bi smela da jedem brašno, pa ni hleb ni testenine. Ali šta da radim. Mrzim zabrane, a ponekad je i zaista potreban taj komad zadovoljstva, zar ne? Štetno je naravno. Ali još je štetnije da se odreknete svega. Ja jedem sve, a najviše volim italijansku hranu. Čak i moja ćerka radi isto. Njena omiljena hrana je testenina i parmezan”. (Pročitaj: Autentična lepota Salme Hajek – zvezde kojoj ne treba ni šminka ni fotošop)

O lepoti

„Šta znači biti lepa? Ne radi se o biologiji… ženstvenost je odraz vašeg života i iskustva”.

O razvodu s Kaselom

„Mi smo imali previše različite svetove. Ja sam imala svoje prijatelje, on svoje, ja sam imala svoje hobije, on svoje. Samo smo ponekad napuštali naš mali svet i provodili zajedničko vreme. Mislila sam tada da je taj model odnosa idealan. Ali u gotovo svakom braku prekretnica dolazi kad ostanu samo dva načina da se odnos dalje razvije – razvod ili napor da se brak održi. Nažalost, izabrali smo prvi, lakši način.”

O godinama

„Ne bih želela da imam ponovo dvadeset. Sada sam mnogo srećnija nego tada. Sa dvadeset sam učila, pokušavala da razumem ko želim da budem, patila od nesigurnosti. Sada znam šta mi tačno treba i bez čega ne mogu da živim.”

O zavisti

„Nemojte mrzeti ljude koji su zavidni, jer oni zapravo prepoznaju da ste vi bolji.”

O pažnji muškaraca

„Ne razumem žene koje kažu da ih muškarci žele poniziti. Po mom mišljenju, one jednostavno nisu u saglasnosti sa sobom”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by around_celebrities (@around_celebrities) on

O idealima

“Morate biti popustljivi… Na kraju krajeva, ko smo mi: lude koje pokušavaju da održe ravnotežu na lopti koja se sama vrti strašnom brzinom putujući kroz univerzum. Ko u takvim uslovima može biti savršen?”

O ličnoj sreći

„Osećam se srećno u svojoj koži. I to nije zato što sam lepa. Znam mnoge veoma lepe ljude čiji je život užasan. Oni se loše osećaju sami sa sobom. Imati unutrašnj mir i spokoj nije uslovljeno time kako izgledate spolja, već kako se osećate iznutra. Ja sam srećna jer osećam veliku ljubav prema sebi, a i okružena sam ljudima koji me vole – moju porodicu.” (Pročitaj: Kameron Dijaz decenijama izgleda isto, ovo su njeni saveti za lepotu)
O harmoniji

„Lepota bi trebalo da nam pomogne da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom ludom svetu…”

O Italiji

„Italija je deo moje ličnosti, moj način razmišljanja, moj životni stil! Zemlja porekla određuje čak i kako jedete. Drugim rečima, ono kako gledate na samo svoje postojanje! Mislim da je Italija zemlja koja ima mnogo nedostataka, kao i mnoge druge zemlje, ali istovremeno nas često doživljavaju kao ‘prelepu zemlju’, zemlju umetnosti, dobre hrane i lepog života.”

O dijetama

„Ako se pripremam za ulogu za koju moram da izgubim kilograme, jedem meso, ribu, povrće i odmah oslabim. Međutim, ponekad se pripremam i za uloge za koje treba i da dobijem u težini i – mogu vam reći da takve uloge više volim.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@monicabelluccilatest) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images