Helanke se definitivno vraćaju u modu!

Iako nikada nisu potpuno izašle iz nje, već su kao vrlo zgodan odevni predmet za sportske i slobodne aktivnosti bile nekako prisutne, sada nam se helanke potpuno vraćaju u modu. Kao komad garderobe koji će biti prisutan u svakodnevnom životu one čine veliki trend za predstojeću sezonu.

Foto: Zara

Iako je modna kuća Balenciaga već prošle sezone predstavila model koji se navlači preko stopala bilo je jasno da to neće postati vodeći trend za zimu, ali je bila najava šta nas čeka dalje. U svojim jesenjm, predjesenjim i resort kolekcijama dizajneri su ih predstavili kao ultimativni model pantalona, a za njima su polako krenuli i high street modni brendovi.

Foto: Getty Images, Stella McCartney

Pročitajte i…Da li je ovo najpopularniji brend torbi na Instagramu?

Kliknite na sledeću stranu…

Foto: Getty Images, Alexander Wang

Helanke su prikazane u kombinaciji sa tunikama, nabranim bluzama, košuljama sa karnerom, pa čak i kao deo odela. Izrađene su od kompaktnih materijala sa elastinom zbog kojih više podsećaju na pantalone, dobile su središnju faltu, dugmiće na šlicu, džepove, blago proširenje na donjem delu nogavica… Mogu se naći u vrlo nesvakidašnjim tonovima i printovima. Iz priloženog se jasno vidi da preuzimaju ulogu pantalona i nastoje da budu vrlo prihvaćene i nošene.

Foto: Getty Images, Giambattista Valli

Kako vreme prolazi sve se veći broj modela pojavljuje u radnjama, a vreme će pokazati da li smo spremni da prigrlimo novi modni hit.

Pročitajte i…Nova „IT“ boja za leto. Kako vam se dopada?

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.