Džemperi za zimu 2023: Nemojte napraviti ove modne greške

by | novembar 12, 2022
džemperi za zimu 2023

Nijedna zimska garderoba ne može bez džempera – naročito u sezoni 2022/2023. Ipak, jako je važno naći pravi model džempera, zato – nemojte praviti ove modne greške

Topli i udobni džemper odavno je postao najrelevantniji osnovni element garderobe u jesenje-zimskom periodu, tako da sada ima smisla poći u kupovinu džempera za zimu 2023.  Glavna svrha džempera je da bude topao, ali nemojmo zaboraviti ni onu njegovu drugu namenu: da istakne najbolje na vašoj figuri i učini vam autfit relevantnim. Sa kojim greškama se možemo suočiti pri izboru džempera?

 

Džemperi za zimu 2023: modne greške koje ne smete dozvoliti

 

Pogrešan izbor materijala

Prilikom izbora džempera sa akrilom, budite spremni na činjenicu da se predivo može trošiti, savijati ili skupljati prilikom pranja. Takav džemper neće dugo trajati i izgledaće neuredno.

Sintetika čini modele jeftinijim i pristupačnijim, ali ne treba računati na toplinu. Ovo važi i za pamučno predivo. Ovi modeli mogu biti moderni i sa stilom, ali ne zadržavaju toplotu, pa bi bilo pogrešno nositi ih u dugim zimskim šetnjama. Nasuprot tome, džemperi od vune i kašmira su pogodniji, ali sa dodatkom poliestera i poliamida, jer 100% vuna može biti neprijatna za telo i previše vruća.

Predivo od mohera je veoma udobno i toplo, ali vlakna ostaju na drugoj odeći. Neprikladno je nositi ovu opciju u kancelariji ili na važnim događajima kao što su poslovni sastanci, intervjui, čak i ako stil dozvoljava.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alisha | Fashion Blogger (@byalishaa)

 

Zastareli model

Ne postoje ružne stvari, postoji pogrešna selekcija i kombinacija, pogrešna upotreba ovog ili onog modela. Bilo koja stvar može učiniti figuru vizuelno vitkijom i elegantnijom ili dodati par kilograma. Bilo bi pogrešno da devojke plus-size izaberu oversize džempere ili opciju „šišmiš“, kao i džempere sa kapuljačom. Ako imate vitku i krhku figuru, ovi modeli vam savršeno pristaju. Ali ne zaboravite da je volumetrijske modele strogo zabranjeno stavljati u pojas farmerki – to će biti ružno i uništiti figuru čak i devojci manekenskog izgleda. Džemperi sa čvrstom gumicom na dnu apsolutno su neprikladni u kombinaciji sa suknjama i pantalonama.

Ovde je takođe važan izbor prave kragne. Dugovrate žene ne bi trebalo da biraju V-izrez: tako će vrat izgledati još duže. Ako imate kratak vrat ili široka ramena, vi izbegavajte čamac izrez jer ond dodatno povećava ramena.

Džemper u klasičnom smislu je neprikladan za poslovne sastanke. Ali zato je rol kragna odlična za ovaj kruti  stil: pensil suknju, ravne pantalone, sako sa dvostrukim kopčanjem..

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@yasminbright)

 

Pogrešna boja

Odabirom osnovnih boja – sive, bež, crne, bele – ne možete pogrešiti, uvek su relevantne i odgovarajuće. Ali da biste bili u trendu, morate obratiti pažnju na modele u modernim bojama ove sezone: to su nijanse plave, zelene, crvene, sunčano žute, nežno roze i fuksije, zemljane nijanse.

Međutim, zapamtite da moderna boja nije uvek prava za vas. Vitkim i tankim devojkama nije zabranjeno da nose svetle boje, ali ako imate obline, izaberite prigušene, duboke boje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lillow ubrania dla kobiet (@lillow.pl)

 

Pogrešna veličina

Bilo koja stvar koja vam ne odgovara po veličini narušava harmoniju autfita. Ako govorimo o džemperima, to se posebno jako i lako vidi. I manje i veće veličine iskrivljuju proporcije, nepovoljno naglašavaju figuru i dodaju  težinu.

Takođe, nemojte birati džemper koji se završava na najdebljoj tački vašeg tela – to vas takođe čini vizuelno punijim. Ali u isto vreme, ne možete birati ni prekratke modele, samo ako ih kombinujete sa suknjama ili pantalonama visokog struka: goli stomak je naročito vulgaran zimi.