Dupli džemper je trend koji će vadati ove zime

by | novembar 13, 2023
dupli džemper trend

Ove godine jedna pletenina nije dovoljna – dubli džemper je udoban i topao trend sezone

Temperature su počele da padaju, a to je siguran signal da je vreme da posegnete za svojim omiljenim džemperima. Ali ako su piste neki pokazatelj mode, onda jedan džemper ove sezone jednostavno nije dovoljan. Da, da, ako želite da zaista izgledate kao žena koja prati modu, onda morate da nosite dva ili čak tri džempera istovremeno. Možda vam zvuči glomazno i pretoplo, ali nemojte donositi zaključke tako brzo. Dupli džemper je vrlo prijatan i praktičan zimski trend.

Kako su dupli džemperi postali moda?

Trend višeslojnih džempera počeo je sa Miu Miu, koja je u jesen 2022. godine prvo pokazala slojeve košulja sa košuljama, a onda prikazala svoju bibluotekarsku šik kolekciju. Priči o slojevima tu nije bio kraj – Pradina linija je prošle zime nastavila da eksperimentiše poigravajući se sa višeslojnim nošenjem džempera. Pradini stilisti usklađivali su lagane, uske pletenine jednu sa drugom gradeći kreativne i jednostavne autfite koji su izgledali prilićno moćno.

Članak se nastavlja posle reklama

A kada Prada nešto počne, onda očekujte da će to ubrzo postati viralni trend. Sandi Liang je takođe pokazala kreativan pristup oblačenju džempera, šaljući modele niz pistu u džemperima, dok su im kardigani bili povezani oko ramena. Upravo ovakav način nošenja vrlo brzo se proširio ulicom i postao jedna od omiljenim street style kombinacija.

Kako nositi dupli džemper trend?

Najlakši način da eksperimentišete sa trendom slojevitosti džempera je klasični tvinset –  rolka i kardigan. Ovo je odlična ulazna tačka za svakoga kome dva džempera ne zvuče kao naročito privlačna kombinacija.

Članak se nastavlja posle reklama

Druga opcija jeste da ponesete duži uski džemper ispod klasičnog obimnog vunenog komada – i neka rukavi i kragna vire. To je način da iznesete dupli džemper bez puno razmišljanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Idealna kombinacija i džemper preko pletene haljine. Jednostavno, toplo i efekatno.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da pravite kombinacije za višeslojno nošenje džempera?

Kada želite da nosite više slojeva pletenine, birajte lagana tkanja kako biste izbegle glomaznost. Za kombinovanje su odlična merino vuna, mešavine pamuka ili svilene vune, tanak kašmir ili moher.

Eksperimentišite sa različitim stilovima džempera, kao što su okrugli izrez ili V-izrez preko rolke, okrugli izrez ispod kardigana… Za elegantan zaokret, nosite džemper vezan oko ramena i to, naravno, preko džempera. Još jedan zabavan trend slojevitosti u kojem uživamo već nekoliko godina je da nosite jedan džemper i umotate jedan u identičnoj boji oko vrata i ramena poput prevelikog zdepastog šala.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Pascal le Segretain/GettyImages, Jnemchinova/istock/GettyImagesPlus