Kako nositi trendi kožni mantil ove sezone

by | 23 oktobra, 2023
Kako nositi trendi kožni mantil ove sezone; devojka u modernom kožnom mantilu

Za jednim odevnim komadom lude sve zvezde i dizajneri ove sezone, a reč je o kožnom mantilu. Kako nositi trendi kožni mantil ove jeseni i zime?

Nostalgija u svetu mode nedavno je dostigla vrhunac svih vremena. Naša veza sa 90-im je posebno jaka – čak i sa početkom 2000-ih. Jednostavno ne možemo da se rastanemo od slip haljina, bomber jakna i, naravno, jednim od glavnih obeležja tog vremena – fascinantnih kožnih mantila.

Kako nositi trendi kožni mantil ove jeseni i zime

Inspirisan Trinitijem iz Matriksa, ovaj dugi kožni mantil je lak za nošenje i stoga posebno atraktivan. Njegov lakonski kroj i mat sjaj daju mu određeni karakter, ali u stvari, jednostavan oblik nam uvek daje više prostora za kombinacije. Bez obzira na to sa čime kombinujete kožni mantil, uvek će ispasti elegantno i neobično.

Bottega Veneta, Stella McCartney, Miu Miu i desetak drugih velikih trendseterskih brendova ove sezone su pokazali impresivne trenč kožne mantile. Sjajne i mat verzije u neutralnim nijansama: karamel, čokoladno braon, tirkiz i terakota.

Međutim, bezvremenska klasika i najsvestranija opcija, naravno, ostaje klasična crna, koju posebno vole poznate ličnosti.

Među ljubiteljima ovog trenda ima mnogo zvezda, a skoro svi su glavni trendseteri. Hejli Biber, Bela Hadid, Lili-Rouz Dep, Sofija Riči i Zendaja nose kožne mantile ne samo tokom svakodnevnih obaveza, već i za prezentacije i crvene tepihe.

Svi ga vole…

Najveća obožavateljica trenda je Kaja Gerber: od 2018. aktivno nosi kožne mantile, kombinujući ih sa najjednostavnijim i najosnovnijim stvarima iz 90-ih. Kao što je to nekada radila njena majka Sindi Kraford, čuvena manekenka: kožni mantil, ravne pantalone, kačketi, patike…

Iako Bela Hadid voli da eksperimentiše s modom, ponekad želi da se obuče lagano i istovremeno sa stilom. I kožni mantil je savršen za to.

Uparite kožni mantil sa širokim pantalonama, jednostavnim gornjim delom i gležnjačama koje su ultra moderne ove sezone. I dobićete trendi stajling za jesen i zimu, a potrošićete jako malo vremena. A ako želite nešto još efektnije, kombinujete braon kožni mantil, krem ili belu usku rolku i klasične pantalone.

Kako nositi gležnjače ako ste niski – a da vam ne skrate noge

Victoria Chudinova/shutterstock.com