7 kombinacija sa baletankama koje možemo kopirati od Francuskinja

by | april 8, 2024
moderne kombinacije sa baletankama

Baletanke su glavne cipele ove sezone i vreme je da naučimo kako ih nose kraljice stila – Francuskinje. Ovo su moderne kombinacije sa baletankama za svaki dan

Baletanke se ove godine vraćaju u punom jeku dokazujući da su daleko od dosadne odeće i da postoje milioni načina da ih stilizujete. Donedavno osuđene da čekaju na polici, dok su stilisti bili ubeđeni da su one suviše staromodne da bi se uklapale u street style, sada su oživele na najneverovatnije načine.

Deo njih0vog ponovnog oživljavanja uključivao je evoluciju u estetici. Iako su minimalističke crne baletanke, kao i dvobojne ili nude opcije neosporni klasici koji mogu da rade sa mnoštvom odevnih predmeta, ove sezone postoji mnogo uzbudljivih novih izgleda za istraživanje. Tu su varijante Meri-Džejn sa delikatnim unakrsnim kaiševima, baletanke sa četvrtastim vrhom, crvene baletanke, pa čak i mrežaste koje su stekle neverovatnu popularnost.

Ali kako ih stilizovati? Pa, činjenica je da nepresušni izvor inspiracije i igru na sigurno dobijate kako uperite pogled u Francuskinje. Skrolujte nadole da biste dobili inspiraciju da prihvatite ovaj klasik koji su francuske žene odobrile.

Moderne kombinacije sa baletankama koje Francuskinje obožavaju:

1. Široke pantalone + baletanke

O, ima li šta tako šik kada iskombinujete monohromatsko, krajnje svedeno crno odelo, odnosno blejzer i široke pantalone sa crvenim baletankama i zlatnim nakitom? Ovo prostor odiše elegancijom i tako asocira na Francusku.

2. Maksi haljina + kardigan + baletanke

Ovo je autfit koji biste mogle nositi na tako mnogo događaja ovoga proleća. Nežnoj slip haljini i kardiganu baletanke daju jedan ženstven završni dodir. Moderne kombinacije sa baletankama nisu kompletne bez ovog autfita.

3. Mini haljina + dvobojne baletanke

Ako su nas Francuskinje nešto naučile to je da uopšte ne morate nositi štikle da biste izgledale zavodljivo! Ova klasična mala crna haljina iskombinovana sa Chanel dvobojnim baletankama itekako postiže isti efekat.

4. Džins + trikotaža  + baletanke

Još jedna trendi kombinacija odeće sa ulica Pariza. Sasvim jednostavno, a tako šik, pre svega zbog kombinacije materijala. A da bi teksture došle do izražaja držite se jednostavnih boja: zemljanih, nude i crne.

 5. Majica bez ramena + klasične pantalone + baletanke

Ovoj kombinaciji majica bez ramena daje notu provokacije i stila. Sve je svedeno, osnovno, a opet dovoljno zanimljivo da bude proglašeno za još jednu uspešnu street style kombinaciju sa baletankama.

6. Bermude +košulja + baletanke

Topli dani u najavi garantuju da ćemo ovoga proleća i leta često  nositi bermude – one su udobne, funkcionalne i dozvoljene u mnogim situaijama. Uklopite ih sa košuljom i dvobojnim baletankama za potpuni francuski šik.

7. Ravne nogavice + baletanke

Najjednostavnije moderne kombinacije sa baletankama podrazumevaju krajnju jednostavnost. Ne postoji ništa klasičnije od pantalona ravnih nogavica i baletanki. Možda samo da zamenite košulju breton prugama i tačno se možete zamisliti na dokovima Nice.

Sabelnikova Olga/Shutterstock