Kako nositi crnu odeću tokom leta?

by | maj 22, 2024
crna odeća tokom leta

Crna odeća tokom leta više nije tabu! Ove godine stilisti nam otkrivaju šik načine da nosimo luksuznu boju i po vrućinama

Letnji meseci uvek daju prednost vedrom, veselom stilu i mnoštvu boja. Ali, kada volite crno, svaka druga boja vam izgleda bledo. Srećom, moda ove sezone dokazuje da crna nije samo za jesen i zimu i da može da se nosi i na vrućinama.

Zašto volimo crnu boju? Njena vanvremenska privlačnost krije se u sposobnosti da suzi siluetu i deluje luksuzno. Ključno je kombinovati zanimljive teksture i odabrati komade minimalističkih oblika, tako da crna od glave do pete izgleda elegantno i promišljeno. Osim toga, eki od najboljih komada za proleće/leto 2024 – od haljina i pantalona, do šešira i kupaćih kostima – dolaze, pogađate – luksuzno crni.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako nositi crnu odeću leta 2024?

Ovog leta, umesto da se fokusirate na šareni izgled, oslonite se na crnu odeću i prozračne dodatke. Zamislite crni teksas šorc, lagane haljine i ravne kožne sandale za dan na plaži, lanene košulje za hladne večeri i naočare za sunce koje će vas zaštititi od sunca. Teksture—kao što su torbe od rafije ili obložene majice i haljine—daju dubinu svakom crnom izgledu. Da ne pominjemo da je crna savršena za sve prilike, bilo da je u pitanju šetnja plažom, dan u kancelariji ili poziv na venčanje.

Uz to, evo nekoliko pravila za nošenje crne boje po letnjoj vrelini: nega slojevi budu prozračni i dobro uklopljeni, a odeća šira. Sa crnom u letnjim mesecima važi –  manje je više: potražite cut- out siluete ili se odlučite za crne kupaće kostime, verovatno najjednostavniji način da nosite crno tokom leta. Obavezno neka modeli budu otvoreni: haljine na bretele ili sa izrezima, korseti i topovi neka se kombinuju sa pantalonama, a tašne koje birate neka budu lagane letnje. Obuća što otvorenija – tako ćete i uz zahtevnu crnu izgledati letnje razigrano.

Šik načini da se nosi crna odeća tokom leta

Evo nekoliko stilskih načina na koje možete da nosite crno ove sezone:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Lan, slameni dodaci i papuče

Lan je prozračan i lagan materijal u kojem vam neće biti pretoplo. Ublažite crnu boju klasičnim letnjim dodacima: slamenom tašnom i ravnim papučama.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Šortsevi i bermude

Odličan način da nosite crno po vrućinama! Lagani materijali uklapaju se u letnji stil, a gole noge ublažavaju crnu odeću.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Crna mini haljina

Izgleda jednako dobro kao i šorts. Ako želite da razbijete crnu boju, obavezno se odlučite za aksesoare u boji.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Korset

Korseti i topovi bez ramena u kombinaciji sa maksi širokim suknjama nose u sebi nešto francuskog šika. Ako nas pitate: odlična crna odeća za nošenje tokom leta!

5. Slip haljine

Imaju neki opušteni šarm i savršeno se kombinuju sa crnom bojom i neurednim frizurama.

Članak se nastavlja posle reklama

badahos/istock/gettyimagesplus