Pantalone za jesen 2023: 6 modela koji pristaju svakome

by | 4 septembra, 2023
Modeli poziraju za pantalone za jesen 2023

Polako se pripremamo za sezonu novog godišnjeg doba, pa su tako stigli i trendovi za pantalone za jesen 2023. Da li ih već imate u svom ormaru?

Pantalone za jesen 2023: Ovi modeli su u trendu

Pantalone su jedan od najpopularnijih modela garderobe.Danas postoji velika ponuda različitih krojeva, boja, tekstura i printova. Zahvaljujući ovim razlikama, možete da birate kakav utisak ćete ostaviti. Međutim, važno je da pri odabiru uzmete u obzir i proporcije figure. Evo o koji modeli pantalona su najvreliji trend za jesen 2023. 

Pantalone koje odgovaraju svakom tipu građe

Palaco pantalone

Ovaj tip pantalona je idealan za one koji većinu vremena provode na poslu ili žele da unesu raznovrsnost u svoj stil. Visok struk i široke nogavice do poda su dobro rešenje da vaše noge izgledaju duže. Uz njih je preporučljivo da nosite dolčevitu jer će to učiniti i figuru vizuelno vitkijom ili košulju za posebno elegantan stil. Ako želite nešto neobičniji  izgled palaco pantalone možete kombinovati i sa sportskim topom i kožnom jaknom.

Pantalone sa niskim strukom

Dizajneri smatraju da su ove pantalone dobro rešenje kada su u pitanju neutralnije kombinacije. Dakle, pokušajte da nosite uzdržaniju nijansu boje, poput tamno plave, čokoladne nijanse ili boje peska. Iskombinujte ih uz ravne cipele i veliku kožnu torbu. Ipak, ako želite svečaniju kombinaciju uz ovu boju, onda uz njih ide oversized svilena bluza ili blejzer. Kontrastna igra ova dva odevna predmeta će vas sigurno staviti u centar pažnje gde god da pođete.

Pantalone za jesen 2023: Zvonarice

Zvonarice su sjajne u kombinacijama sa blejzerima, a možete ih nositi i sa belom košuljom ili uz blejzere na golo telo ako želite večernji izgled. Ograničenja u boji ne postoje, a ovakav izgled uvek deluje originalno. Ipak, obradite pažnju da ne birate modele koji su preuski u kolenima.

Kargo pantalone do poda

Trenutno su u trendu modeli kargo pantalona koje su do poda, a lako ćete ih stilizovati uz majice, bodije i košulje sa džepovima. Odaberite kargo pantalone od vodootporne tkanine, eko kože ili pamuka. Idealne su za kombinovanje sa gležnjačama sa špic ili četvrtastim vrhom, niskim i visokim štiklama, sa ili bez platforme.

“Old money” pantalone

Ravne skraćene ili duge pantalone u svetlim nijansama ukombinovane sa običnim polo majicama, blejzerom ili mokasinama.  Old money stil nastavlja da fascinira publiku svojom jednostavnošću. Međutim, obratite pažnju na kvalitet i tkaninu pantalone. Veoma je važno da pantalone u ovom stilu nemaju nabore i da imaju savršeno ispeglane linije.

Modeli pantalona za jesen 2023: Helanke

Helanke su odavno prestale da budu odlika samo sportskog stila. One su sjajan odevan predmet koji možete nositi u raznim kombinacijama. Njihova popularnost nije iznenađujuća jer naglašavaju figuru i savršeno dopunjuju figuru sa oversized jaknama i kaputima. Osim toga, možete ih kombinovati sa blejzerima, bluzama ili posebnim akcentima poput širokih kaiševa, velikog nakita i cipelama sa visokom potpeticom. Međutim, važno je da ove helanke ne budu od tanke trikotaže.

U svakom slučaju, pantalone su svakako u trendu ove sezone, stoga se pobrinite da ih imate u ormaru.

AmeliaFox/GettyImagesPlus, Ales_Utovko/GettyImagesPlus