Bespoštedno vas čine starijom: 7 modnih detalja koji dodaju godine

by | 22 januara, 2023
modni detalji koji dodaju godine

Prilikom kombinovanja željenog autfita, vodite računa o tome koji modni detalji otkrivaju godine

Sastavljanje modne kombinacije je posao koji zahteva poznavanje trendova, nedostataka i prednosti figure,  osnovnih pravila stila… Ipak, na jedno često zaboravljamo: koji to modni detalji čine da izgledamo mladoliko?

Modni detalji koji nam dodaju godine

Antilop cipele

Cipele od antilopa su eho mode dvehiljaditih. Uprkos popularnosti koju ponovo stiču u 2023. godini, antilop modeli nas vraćaju u prošlost, i stoga podsvesno otkrivaju da smo već prošli proživeli jednu  modnu eru koja i nije bila baš skoro. Zamenite takve čizme kožnim cipelama, koje uvek izgledaju skupo i elegantno.

Pogrešan kroj pantalona

Dizajneri su vratili toliko krojeva farmerki i pantalona u modu da postaje teško razlikovati pravi stil od prolaznog trenda. Nikola Pelc nosi široke modele, Kim Kardašijan se opredeljuje za sportski kargo, a Emili Ratajkovski nosi vintage flare niskog struka. Ali, morate zapamtiti da su ovi krojevi prilično specifični i da lako  mogu istaći nedostatke. Zato, pri izboru pantalona ili farmerki, radije birajte klasičnu ravnu verziju visokog struka koja će naglasiti kukove, izdužiti noge i dati vašem izgledu eleganciju i upadljivost.

Savršeno uklopljena odeća

Uklopljene bluze, jakne i kabanice odmah će odava koliko imate godina, jer nekih davnašnjih pravila danas se niko ne pridržava, čak se smatraju antitrendom. Umesto toga, izaberite široke krojeve, predimenzionirane komade… Uz njih sigurno izgledate vitkije.

Krupni dezen

Volimo haljine i bluze sa printovima: cveće, geometrijski oblici, animal print, ornamenti, ali ovde treba biti oprezan. Veliki dezeni čine da žena izgleda starije, pretvarajući moderan izgled u vulgaran i neukusan, tako da, ako želite da vam godine ostanu tajna, treba da date prednost urednom i minimalističkom.

Kompleti nakita

Još jedan detalj autfita koji će postariti svaku ženu je set nakita iste boje, šare i ponavljajućeg dekora. Takav  nakit je bio u modi pre deset godina, ali vremena su se promenila, a u 2023. im više nije mesto. Sada je vreme za lakonski nakit od zlata i srebra. Samostalnim kombinovanjem nakita, pokazaćete svoj stil i posvećenost modi.

Odeća u tamnim bojama

Stilisti su odavno utvrdili da, iako crna i sve tamne nijanse izgledaju spektakularno i skupo, one naglašavaju bore i nepravilnosti na koži. Birajte svetle boje: puderaste, kao i smele i svetle boje.Dovoljno je da ih, za početak koristite kao akcenat.

Torba bez oblika

Bezoblična torba daje sliku aljkavosti i trenutno nas vraća na godine sa puno nula, kada su takvi modeli smatrani najmodernijim. Danas u modnim dodacima cenimo teksturu, eleganciju i konciznost, zbog čega je treba izabrati čvrste torbe.

AnnaZhuk/gettyimagesplus