5 boja odeće u kojima sve žene izgledaju deblje

by | 9 oktobra, 2023
boje koje čine da izgledate debelo

Baš kao što crna boja stanjuje, postoje boje koje vizuelno proširuju figuru. Ovo su boje koje čine da izgledate debel0

Izbor boje nije samo stvar ukusa. Stvorena je čitava nauka koja nam otkrivamo koje to boje kose, šminke, pa i odeće najbolje ističu naše fizičke atribute i skrivaju nesavršenosti. Uglavnom, ove boje se biraju spram tona kože.

Profesionalci vrlo dobro znaju koje boje odeće čine da žena izgleda mlađe, a koje će je postarati. Znaju koje boje i dezeni smanjuju ili izdužuju figuru, kao i koje su te koje dodaju volumen u stomaku ili butinama. Koje su to boje koje čine da izgledamo debelo – to je tajna koja vredi bogatstvo.

Boje koje čine da izgledate debelo

Narandžasta

Ova složena boja ima snažnu vizuelnu moć: smatra se nijansom moći i samopouzdanja, ali njena svetlina vam može nehotice dodati nekoliko dodatnih centimetara u ovimu. Ipak, bolje je igrati na sigurno i isključiti odeću u narandžastim tonovima. Umesto odeće, kupujte dodatke u narandžastoj boji: nakit, ešarpe, torbe…

Ako baš volite narandžastu, ona možete kombinovati džempere u ovoj boji sa teget ili crnim pantalonama.

Braon

Ako uporedite figuru u crnim i braon pantalonama, jasno ćete videti razliku. Što je više žutih i crvenih tonova prisutnih u braon boji, to ćete deblje izgledati. Zato pokušajte da iznegnete ovu boju odeće ili je bar nemojte kombinovati sa sjajnim materijalima. Ukoliko imate dosta braon odeće onda probajte da kombinujete modernu ružičastu i toplu braon – izgleda elegantno i skupo.

Boje odeće koje čine da izgledate debelo: Biserno bela

Ovaj ton se savršeno uklapa u trenutni old money trend. Može biti  jasno bela ili sa žutim notama, ali u oba slučaja će biserno bela dodati cantimetre u struku ili na stomaku. Možete nositi ovu boju u kombinaciji sa tamnoplavim, bordo ili klasičnim sivim nijansama koje će malo ublažiti efekat ove boje.

Jorgovan

Ova delikatna i bogata nijansa pristaje svim tipovima kože, ali u isto vreme, ona je jedna od boja koje čine da izgledate debelo. Podmuklost boje leži u crvenim tonovima, pa pokušajte da je ne mešate saružičastim ili tamnocrvenim stvarima, a izbegavajte i kombinacije sa toplim tonovima. Idealan saputnik za lila može biti klasična plava i mirna zelena.

Limeta i menta

Pored smirenosti i svežine, ove nijanse zelene daju volumen, pa ne bi trebalo da iih nosite često. Dobre su kao dopuna primarnim bojama, kao što su bor zelena ili boja vina. Haljini u nijansi mente dodajte plavi sako, a bluzi od limete pantalone u malahitnim tonovima.

Naravno, niko vas ne može sprečiti da koristite ove složene boje u svom izgledu ako čine da se vi osećete lepom i dodaju vam samopouzdanje.  Ali nemojte preterati – pokušajte da ih uravnotežite neutralnom odećom.

Anna Zhuk/istock/gettyimagesplus