Modeli cipela koje ne treba da nose žene nakon 40-te: Oni će vas učiniti starijom

by | 27 septembra, 2023
Cipele koje vas čine starijom

Odabir cipela takođe utiče na naš celokupan izgled i utisak koji ostavljamo. Ako ne želite da dodate sebi nekoliko godina, izbegavajte ove cipele koje vas čine starijom.

Cipele koje vas čine starijom nakon 40-te

Cipele, kao i garderoba, mnogo govore o nama. Kada pređemo čestrdesete, određeni komadi odeće nam više odgovaraju nego kada smo bile mlađe. Slično je i sa cipelama.  One mogu da utiču na utisak koji ostavljamo o drugima, pa zbog toga moramo pažljivo da biramo modele koje želimo da nosimo. Ovih nekoliko tipova cipela treba da izbegavate po svaku cenu.

Modeli koje čuvate u ormanu jer će ponovo biti u trendu

Važno je da se pobrinete da u vašem ormaru ne ostanu cipele koje su pre dvadeset godina bile u modi. Naravno, moda se kreće u krug, ali i trendovi koji se ponavljaju dolaze u novim oblicima i varijantama. Na primer, modeli platforme od plute ili štikle sa platformom ispod prstiju su nešto što ne želite da nosite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jezabel (@kikobellsvintage)

Udobni modeli koji izgledaju zastarelo

Jasno je da uvek najviše cenimo udobnost, ali to se može učiniti i bez ugrožavanja modne reputacije. Prvenstveno, koliko god da su udobne, ako su cipele istrošene one će veoma loše izgledati na vama. Osim što ćete ih teško uklopiti da to izgleda lepo, one će svakako učiniti da delujete starije.

Cipele koje vas čine starijom: Printovi i ukrasi koji odavno nisu u modi

Iako veliki broj žena misle da su određeni printovi uvek u modi, to nije sasvim tačno. Na primer, leopard print nije nešto što bi trebalo da nosite ukoliko ne želite sebi da dodate godine. Pored toga, cipele sa ukrasnim kamenjem i detaljima su takođe nešto što ćete poželeti da zaboravite. Dakle, pratite koji printovi i detalji su u modi. Dok je leopard zaboravljen, ove godine zmijski print je nešto što osvaja sezonu.

Kako da birate cipele?

  • Važno je da odaberete moderne cipele. Nema potrebe da jurite za najnovijim trendovima, ali budite prisutni u vremenu u kom živite.
  • Cipele moraju biti kvalitetne i novijeg datuma.
  • Nemojte zaboraviti da udobne cipele mogu biti i moderne.

U svakom slučaju, da ne biste izgledali starije nego što jeste, samo pratite modne trendove koji se plasiraju i izbegavajte zasterele modele.

Diego Garcia Jimenez/GettyImagesPlus