Kako kombinovati crnu i braon boju ove zime

by | 27 novembra, 2023
Kako kombinovati crnu i braon boju ove zime; devojka u braon kaputu i crnim mokasinama

Ako se pitate kako kombinovati crnu i braon boju, pronašli smo savršene stajlinge koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Dok neka uparivanja boja imaju savršen stilski smisao, druge može biti malo teže shvatiti. Dvojac koji se nalazi na vrhu liste zagonetki većine ljudi je crno-braon. Može li se crno-braon odeća sukobiti? Naravno. Međutim, slično crno-plavom autfitu, crno-smeđa odeća može izgledati neverovatno sofisticirano. A u tome će nam pomoći modni stručnjaci Samanta Braun i Odri Kejt Lopez. Tu su i najbolje crno-braon street style kombinacije koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Kako kombinovati crnu i braon boju

Izaberite glavnu boju

Da biste kreirali savršen stajling u braon i crnoj boji, najpre odaberite glavnu boju. Ona treba da bude dominantna a druga boja je u tom slučaju samo pratnja. Kožni braon trenč (ultra popularan) savršeno će se uklopiti sa crnim čizmama i crnom rolkom. A monohromatski crni stajling osvežiće braon torba.

Koristite svetle nijanse kao polazne tačke

Ako još uvek niste pronašli kombinaciju crne i braon po vašem ukusu, Lopez savetuje sledeće: „Dobra ideaja je uparivanje crne sa kontrastnim kamel, žutim ili kaki nijansama“. Kontrast između svetlije nijanse braon i crne pojednostavljuje proces stilizovanja jer „imate osećaj kao da se mešaju suprotne boje, skoro kao crno-bela kombinacija, tako da je lakše dodati dimenziju autfitu.“

Važan je aksesoar

Ako se mučite da povežete crnu odeću sa smeđim aksesoarima ili obrnuto, skratite sebi muke i uključite dodatke koji kombinuju obe nijanse. „Dodavanje crno-braon štampanog aksesoara je lep način da spojite boje“, kaže Braun. Torba ili štikle u crno-braon nijansama biće pun pogodak uz crnu garderobu.

 Izaberite moderni print

Ako ne volite animal print, tu su i drugi zanimljivi i moderni dezeni koji su savršeni za crno-braon kombinaciju.

Uzmite u obzir i „iskačuće“ boje

Stilizovanje crno-braon odeće postaje mnogo lakše kada ove dve boje smatrate neutralnim. Ključ da se smeđa i crna izgledaju kohezivno jeste da se držite opšte neutralne palete sa, prema Lopez, „jednom ili dve boje, maksimalno“. Ako ubacite više boja, napravićete haos. Više od toga rizikujete da stvorite haos u boji. Dovoljno je da crno-braon autfit ubacite crvenu torbu.

 

AnnaZhuk/gettyimages.co.uk