Kakve haljine nositi posle četrdesete? Ovako ćete prikriti sve nesavršenosti

by | 26 jula, 2023
haljine posle četrdesete

Nećemo vam pričati šta smete ili ne smete da nosite. Mi ćemo vam otkriti kako da izgledate najbolje moguće u onome što vam se dopada. Kako nositi haljine posle četrdesete?

Moda je jedna od industrija uvek izaziva gomile reakcija, bez obzira na to da li forsira veličinu 0 ili se bavi body positivity pokretom. Ona je, u suštini puna predrasuda, sa to najbolje osete žene starije od 40 godina. Htele mi to ili ne, društvo kao da i dalje neguje neka neizgovorena pravila o tome kako i šta se može nositi u kom uzrastu. Vi vam nećemo ponavljati tu priču jer – treba da nosite ono što želite. Mi ćemo vam otkriti kako da nosite to što želite tako da zablistate punim sjajem!

Savršene haljine posle četrdesete

Maksi haljine jarkih boja

Ove sezone su veoma popularne haljine i suknje maksi dužine. Ovo je model koji se lako može zamisliti na svakoj ženi, bez obzira na uzrast. Ipak, posle četrdesete, nekako automatski se usredsredimo na paletu suzdržanih i prigušenih tonova. Greška! Za svaki dan birajte boje kao što je zelena, fuksija, narandžasta ili žuta. Oslanjajući se na jarku paletu izdvojićete se iz gomile i pokazati da imate stila. Sa druge strane, birajte kroj koji je jednostavan i koji nema puno detalja.

Košulja – haljine midi dužine

Ovo je „najsigurnija“ dužina, sa kojom je gotovo nemoguće pogrešiti. Bilo da odaberete aktuelni pleteni model ili uvek popularnu haljinu košulju, midi dužina haljine će izgledati najatraktivnije. Sa takvim predmetom garderobe možete sebi priuštiti ravne cipele, štikle, pa čak i patike, a pred vama je i širok izbor nijansi i boja.

Nude suknje iznad kolena i upadljive majice

Ali ako želite da pokažete svoje noge, samo napred! Zbog dres kodova u poslovnom okruženju preporučujemo da izbegnete ekstreman mini, ali je sasvim ok da to bude haljina koja se završava na pedalj od kolena ili tik iznad kolena. Ako birate mini haljine, neka to budu svedeni modeli sa malo ukrasa.

Haljinu na bretele kombinujte sa kardiganom

Ako želite da nosite haljinu sa golim ramenima ili tankim naramenicama, ali imate kompleks zbog punijih ruku, onda postoji odlično rešenje – da haljini dodate preveliki sako ili obimni kardigan. Ista metoda je pogodna za one koji žele da sakriju stomak ili kukove. Možete odabrati sako u kontrastnoj nijansi u odnosu na haljinu ili u osnovnoj beloj, bež ili sivoj.

 

Kako nositi haljine posle četrdesete? Uz ravne cipele!

Iako ste možda zaljubljenica u štikle, do sada ste sigurno naučile da je udobnost nezamenjiva. Vi više nemate luksuz da činite išta što vam neprija, zato samo napred – kombinujte haljine i ravne cipele ili patike. Ujedno, ovakve kombinacije deluju neobično, mladalački i urbano. Ako niste sigurne koje modele da nosite, onda znajte da su baletanke ili oksfordice uvek dobitna kombinacija.

 

AnnaZhuk, WernerImages, Grigorev_vladimir/istock/gettyimagesplus