Kaputi u kojima ćete izgledati starije: Izbegavajte ih ako ste 50+

by | 10 novembra, 2023
Kaputi u kojima ćete izgledati starije: Izbegavajte ih ako ste 50+; žena nosi kapu u kojem izgleda starije nego što jeste

Drage dame, otkrivamo koji su to kaputi u kojima ćete izgledati starije i koje treba izbegavati ako ste 50+ i koje nositi umesto njih.

Kaputi su ključni komad za održavanje stila i elegancije tokom zime, međutim, postoje neki modeli koje stilisti predlažu da izbegavate nakon određenog uzrasta. Tokom najhladnijih meseci u godini, kaput je komad koji zatvara autfit i on je od vitalnog značaja za utisak koji ostavljate. Slede saveti koje kapute treba da izbegavate jer će vas učiniti starijim i koje možete nositi umesto njih ako želite da izgledate mlađe.

Kaputi u kojima ćete izgledati starije: Na šta treba obratiti pažnju

  1. Kvalitet kaputa je važan. Tkanine kao što su vuna ili kašmir biće odlična opcija.
  2. Ne preterujte s obimom, jer vas oversize kaputi mogu učiniti starijim.
  3. Izaberite boju koja vam daje svetlost ili nudi kontrast.
  4. Retro stil na mladoj osobi je privlačan, ali ako ste u zrelim godinama, to će vas postarati.
  5. Ne izbegavajte kapute intezivnih boja, jer deluju mladalački.
  6. Ono što nikada ne omane su dobre patike uz kaput za ležeran i elegantan autfit – i deluje mladalački.
  7. Minimalistički stil nikada vas neće izdati, kombinuje se sa svime i bilo kojim uzrastom.

Koje kapute treba izbegavati ako ste 50+

Stilisti su istakli da ovi kaputi možda nisu baš najbolji izbor za žene starije od 50 godina. Među modelima koje predlažu da se izbegavaju su:

Predugi i preveliki kaputi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjam Kleinloff (@mirjaklein)

Iako dugi kaputi mogu izgledati elegantno, oni koji su izuzetno dugi i oversize mogu preplaviti figuru, posebno kada ljudi stare. Umesto toga, predlažu se kaputi srednje dužine koji se ne vuku po zemlji i imaju strukturiraniji kroj kako bi zadržali vašu siluetu.

Upečatljivi print

Veoma upečatljivi deseni mogu umanjiti sofisticiranost zrelijeg izgleda. Stilisti predlažu da se odlučite za jednobojne kapute ili suptilnije, klasične uzorke kako biste projektovali prefinjeniju sliku.

Kaputi s krznom

Ekstravagantno ili preterano krzno može da ostavi utisak razmetljivosti koji se ne uklapa u eleganciju i stil koji se želi preneti od određenog uzrasta pa nadalje. Birajte kapute s elegantnim i diskretnim detaljima ako želite da izgledate mlađe.

Preuski kaputi

U njima ćete izgledati prilično čudno i istaći ćete sve ono što bi trebalo da sakrijete. Umesto njih, birajte kapute koji prate liniju tela i deluju elegantno.

Natalia Lagutkina/gettyimages.co.uk