Šta treba da nose devojke sa širokim ramenima?

by | 22 septembra, 2023
odeća za devojke sa širokim ramenima

Široka ramena spadaju u jedan od trendova prethodnih sezona, ali neke od nas su jednostavno ovako građene. Ova odeća za devojke sa širokim ramenima je ono što vam treba ove jeseni.

Moderna odeća za devojke sa širokim ramenima

Naglašavanje ramena je već neko vreme glavni modni trend. Zbog toga se pravi garderoba za većim jastučićima za ramena. Razlog za ovaj trend je jer obimni gornji deo našeg tela stvara gracioznu siluetu i čini našu figuru veoma ženstvenom. Međutim, šta treba da nosite ako su široka ramena deo vaše figure, a ne privremeni izgled i želite da sakrijete nesavršenost vaše figure?

Birajte jednostavne gornje delove

Ako se pitate kako da sakrijete široka ramena, onda je preporučjivo da birate gornje delove koji su od debele tkanine ili trikotaže jednostavnog oblika, bez ukrasa. Dakle, u obzir dolaze labavi džempeti, džemperi glatke teksture ili klasične košulje. Što se tiče jaki, birajte modele sa uskim reverima i prirodnom linijom ramena. Međutim, kako je ovaj oblik figure trenutno u trendu, možete nositi i sako sa jasnom produženom linijom ramena.

Odeća za devojke sa širokim ramenima: V i U izrezi dekoltea

Odeća koja ima U i V izreze vizuelno sužava ramena. Ipak, treba da budete oprezne. Preterano dubok izrez će stvoriti kontraefekat kao što je to slučaj i sa pravougaonim ili kvadratnim izrezom koji će vizuelno proširiti ramena. Dakle, birajte dekoltee sa V i U izrezima, ali neka budu plitki.

Takođe, nije loša ideja ni da birate odeću sa spuštenim ili šišmiš rukavima jer oni omekšavaju liniju ramena i čine gornji deo vašeg tela rasterećenijim.

Naglasite kukove

Ukoliko treba da učinite gornji deo vizuelno manjim, onda je isticanje kukova dobra ideja. Na primer palaco pantalone koje su već neko vreme u trendu su sjajna opcija za to. Oni će učiniti bokove vizuelno širim, a izdužiće vaše noge. Takođe, za ovo su pogodne i farmerke sa dubokim strukom, kao i suknje A kroja.

Istaknite vitke noge

Jedna od prednosti figura devojaka sa širokim ramenima jeste slika “obrnutog trougla” koja ističe duge noge. Da biste posebno skrenuli pažnju na vaše noge birakte mini haljine i suknje. Ukoliko vam je potreban autfit za kancelariju gde ova dužina nije prikladna, onda obucite midi suknju sa prorezima.

Kako da sakrijete široka ramena: Naglasite struk

Da biste naglasile struk treba da birate suknje i pantalone sa visokim strukom.Najbolje bi bilo da koristite svetle i masivne kaiševe. Pored toga, ovaj efekat ćete postići i biranje kontrastnih boja odvajajući tako gornji i donji deo vaše figure.

Birajte velike cipele

Još jedan način da napravite vizuelnu ravnotežu ako imate široke kukove jeste da odaberete velike cipele. Mokasine sa debelim đonom, visoke čizme sa širokim vrhom ili cipele sa platformom su sjajan izbor.

Naravno, nije vam zabranjeno da nosite kvadratni dekolte, ali ukoliko to učinite onda je važno da istaknete kukove ili struk kako biste napravili savršenu vizuelnu ravnotežu u svojoj figuri. Dakle, vodite računa o balansu gornjeg i donjeg dela vaše figure i budite bez brige jer sa ovim savetima nema greške, a bićete i dalje u glavnim modnim trendovima za ovu jesen.

Ales_Utovko/GettyImagesPlus