Modna pravila koja svi krše – i rezultat je fenomenalan

by | mart 8, 2024
Modna pravila koja svi krše – i rezultat je fenomenalan; žena u pink i roze autfitu

Konačno je došlo vreme da prestanemo da sledimo određena modna pravila koja su decenijama bila na vrhu liste glavnih modnih tabua.

Moda je ranije bila mnogo striktinija i kršenje određenih „pravila“ bila je prava jeres. Srećom, stvari danas potpuno drugačije. A kršenje modnih pravila postalo je uobičajeno. Kao rezultate imamo fenomenalne kreacije…

Koja su to modna pravila koja treba da se krše

1. Pre nego što izađete iz kuće, uklonite poslednju stvar koju ste na sebe stavili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ika (@stargirl.interloode)

Vreme je da zaboravimo na ovu mantru prošlog veka i izbliza pogledamo najnovije revije sa poslednjih nedelja mode. Chanel, Gucci, Balmain – pokušajte da zamislite ove kolekcije bez impresivnog asortimana aksesoara. Čokeri, broševi, neobični šeširi, velike torbe na ramenu u kompletu sa torbama oko struka – sve ovo danas samo ukazuje na to da je vreme za ovo pravilo prošlo.

2. Crveno + roze = nije dobra ideja

Ova kombinacija boja nekada je bila na prilično lošem glasu u svetu mode. Neki smatraju da je previše vulgarna, dok drugi čvrsto veruju da samo modno neosvešćene osobe mogu da rizikuju i istovremeno nose obe boje. Ne slušaj ih! U stvari, sve je potpuno drugačije: kombinacija ovih boja danas izgleda sveže i originalno. Garantovano ćete dobiti mnogo pažnje (da li je to loše?) ako uparite crvenu i ružičastu kako treba. Plus zapamtite da obe boje imaju ogroman raspon nijansi – slobodno eksperimentišite.

3. Mornarica + crna = ogromna greška

Potpuno ignorišite ovo pravilo. Realnost je da je ovo jedna od najlaskavijih kombinacija boja. Mešavina tamno plave i crne je šik i odlična je kombinacija za večernji izlazak. Po prvi put, pomenuta kombinacija se masovno pojavila u kolekcijama Miu Miu, Gucci i Prabal Gurung za sezonu jesen-zima 2012. Mnogima se veoma dopala nova kombinacija boja koja je postala pravi primer visoke mode koja je izašla na ulice.

4. Ne treba mešati različite dezene

Još jedno modno pravilo koje je otišlo u zaborav. Kombinovani dezeni kao jedinstveni trend izgledaju neverovatno cool. Kombinujte odevne komade različitih dezena i izgledaće te kao ikona ulične mode sa Milanske nedelje mode. Profesionalnci znaju kako da kombinuju složene printove, a početnici bi trebalo da počnu sa nečim jednostavnijim, na primer, mešanjem animal printova ili jednostavno da kombinuju zebra dezen sa cvetnom torbicom.

5. Crveni karmin ne treba nositi danju – rezervisan je za veče

Dugo vremena je vladalo pravilo da crveni ruž treba nositi samo noću. Srećom, i to pravilo je pošlost. Nema ničeg lošeg u nošenju prelepog crvenog karmina danju. Ali ipak, ne zaboravite na jedno zlatno pravilo: izaberite jednu stvar – istaknite ili usne ili uči. Neka preostala šminka bude što prirodnija.

Torbe u ovim bojama izgledaju skupo (iako ne koštaju mnogo)

andersphotoshutterstock.com