6 modnih pravila za stilizovanje širokih pantalona zbog kojih Francuskinje uvek izgledaju šik

by | novembar 29, 2023
kako stilizovati široke pantalone

Kako stilizovati široke pantalone? Pokupile smo modne trikove od najelegantnijih žena Evrope – Francuskinja

Široke pantalone su apsolutni hit. Samo, verovatno ste primetile da na nekim ženama one izgledaju apsolutno elegantno i moćno, dok druge u njima izgledaju kao u vreći. Pa, u čemu je tajna?

Stvar je u stilizovanju. Ovakav par pantalona jednostavno zahteva da se kombinuje na pravi način kako bi istakao vašu ženstvenost. Boljih uzora za eleganciju i sofisticiranost u svetu nema od Francuskinja, tako da ćemo upravo u Parizu pokušati da otkrijemo tajnu kako stilizovati široke pantalone.

Zašto je tako teško pravilno stilizovati široke pantalone?

Jednostavno, ovo je model koji ne otkriva na prvi pogled sve čari ženske figure. Naprotiv, Stoga je jako važno sa čime ih uparujemo. Čizme do kolena, koje su glavni zimski trend, ne idu na široke pantalone jer – jednostavno se izgube ispod nogavica. Isto važi i za baletanke ili drugu obuću okruglog vrha. Široke pantalone ne treba kombinovati ni sa predimenzioniranim bluzama, kao ni sa puno aksesoara.

Kako stilizovati široke pantalone? 6 modnih pravila koje su osmislile Francuskinje

 

Pravilo 1. Ne razmišljajte o njima kao o elegantnom komadu

Najčešći problem koji žene imaju kada kupe široke pantalone jeste što o njemu razmišljaju kao o klasičnom i elegantnom komadu. Umesto toga, probajte da ih nosite kao farmerke – na sve. Uklopljene sa patikama, rančevim, kačketima, džemperima, one više ne izgledaju dosadno, već ležerno i zanimljivo.

Pravilo 2: Crno-bela kombinacija je uvek šik

Dakle, kada ne znate kako stilizovati široke pantalone, posegnite za belim topom. Crno bela kombinacija čini da svaki autfit deluje svedeno i promišljeno. Recimo, komad koji će uvek uraditi posao jeste obična bela majica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Pravilo 3: Oversajz kaputi i blejzeri

To što nosite široke pantalone ne znači da ne možete da nosite još koji predimenzionirani komad, naprotiv. Ako ste kraljica oblina, odlično ćete izgledati ako im dodate XL kaput ili blejzer. Samo vodite računa da ispod njih imate usku majicu ili komad koji ističe struk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Mory (@tamaramory)

Pravilo 4: Kada ne znate šta, obucite kardigan

Kardigan je komad bez kojeg Francuskinje ne mogu, čak i kada nije popularan kao danas. Kratki kardigani na kopčanje, naročito tanji uvek su odličan izbor kada niste sigurni koji gornji deo da kombinujete sa svojim širokim pantalonama.

Pravilo 5: Nosite ih i u izlazak

To što ste naučile da ih stilizujete u street style fazonu ili lazy girl estetici, ne znači da široke pantalone ne mogu da se nose i u svečanim prilikama. Francuskinje to rade tako što im dodaju visoke salonke i odgovarajuće tašnice.

Pravilo 6: Monohromatski look

Ako se i dalje pitate kako stilizovati široke pantalone, znajte da je jedan od najlakših trikova monohromatski izgled. Držeći se palete bele, kamilje boje i braon, postići ćete utisak luksuza. Jednostavno ćete izgledati skupo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)

cottonbro studio, Mihkail Nilov, Meghan Rut/Pexels