Prave patike za svaki autfit: Nosite ih u svakoj prilici!

by | februar 13, 2024
Prave patike za svaki autfit: Nosite ih u svakoj prilici: žena u belim patikama, farmerkama i braon kaputu

Poslednjih godina, patike su evoluirale od isključivo sportske obuće do obuće koja se nosi u svim prilikama. Koje su prave patike za svaki autfit?

Mogućnost da nosite patike skoro svuda nije čak ni novost. Sportske cipele se sada smatraju pogodnim za sve prilike – od sale za sastanke do večernjeg izlaska. Videli smo ih čak i na dodeli Oskara, zahvaljujući glumici/piscu Emerald Fenel i rediteljki Kloi Žao. Sve do 1950-ih, patike su bile rezervisane isključivo za sport.

Moramo da zahvalimo Džejmsu Dinu i Elvisu što su patike – posebno Converse – učinili modnim dodatkom. Danas su patike jedan od najprodavanijih proizvoda na planeti. I 72 odsto luksuznih brendova ima i patike u svojoj ponudi. Modeli ograničenih izdanja ili parovi poznatih kolaboracija rasprodaju se u rekordnom roku, da bi kasnije bili navedeni na sajtovima za preprodaju, često za mnogo više od prvobitne cene.

Prave patike za svaki autfit: Ako želite da budete u trendu…

En Hatavej važi za ikonu stila i kopiraju je dame širom sveta. Njoj sve lepo stoji – i elegantne i sportske kombinacije. Ako želite da izgledate moderno, uparite patike s debelim đonom, trendi farmerke i duks. Savršen autfit za putovanja i svakodnevne prilike.

Patike + haljina

Savršen prolećni autfit – haljina + patike. Samo vodite računa o bojama i printovima. Uz šarenu haljinu mnogo bolje će pristajati bele nego patike u boji.

Patike + maksi suknja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💫 ANNA WINCK 💫 (@annawinck)

Patike koje su pre bile rezervisane za planinarenje, sad možete nositi i u svečanim prilikama. Anna Winck ih nosi uz kožnu maksi suknju i kratku, bomber jaknu.

Retro

Patike koje možete očekivati na nogama modnih influenserki ovog leta su Adidasove Samba i Gazelle, koje odišu nostalgijom. Od kancelarije do ležernog noćnog izlaska, ići će uz bilo šta i bilo gde.

Neutralni stilovi

To ne znači da morate da se podvrgnete mukama oko održavanja belih patika. Čak i zmijska koža ili drugi životinjski printovi spadaju u ovu kategoriju.

Elegantno i belo

One su verovatno najklasičniji, najsigurniji izbor koji možete da napravite, a postoji mnogo stilova koji vizuelno izdužuju noge. Ako želite takav efekat, uparite bele patike sa svetlim farmerkama.

Sabelnikova Olga/shutterstock.com