Beauty dilema: Da li svi treba da se opustimo i nabacimo koji kilogram?

by | jun 1, 2017

Povod za temu: Rijanine fotke na kojima se primeti da se ugojila. Šta nam se dopalo? Pozitivni komentari. Šta nam se nije dopalo? Činjenica da je uopšte u ljudskoj prirodi potreba da se komentariše tuđ izgled.

Foto: Guliver/Cover Images

Letnje temperature konačno su stigle a odeća više otkriva nego pokriva. Uplatili smo letovanje i već odbrojavamo dane do polaska. Novi bikini? Kupljen! Vikendi su rezervisani za bazene i gradske plaže, a večernje žurke u letnjim noćima – idealne da se topimo do miline, od vrućih emocija, dobrog provoda, ali i vreline – zahtevaju da krpice budu kratke i slatke.

Osećate li pritisak da dovedete liniju do savršenstva? Da skinete još samo tih kilogram-dva, da samo još malo zategnete mišiće pa da onda možete da se opustite i uživate u letu?

Ma, zaboravite na to. Zašto bismo to sebi radile?

Pročitajte i…Šta vaš doručak otkriva o vama?

Šta ako bismo umesto da pokušavamo da dovedemo liniju do savršenstva, dopustile sebi da ostanemo takve kakve jesmo, ili čak i da bez griže savesti nabacimo kilogram-dva, a da se pri tom osećamo odlično u svojoj koži? Ne „odlično“, već, preciznije, nikad bolje?

Da bismo u tome uspele, ne smemo da robujemo onome što mi mislimo da drugi od nas očekuju. Ne smemo da podlegnemo nametnutim standardima. Lepota? Subjektivna kategorija. Umesto pravila „90-60-90“, radije verujemo u maksimu „Lepota je u oku posmatrača“. I vežbamo samopouzdanje.

Lepo telo je najzdravija verzija našeg tela, onakvog kakvo nam je „dato“ sa svim njegovim posebnostima. Važnije je da se zdravo hranimo, nego da budemo mršavi a ne unosimo ključne nutrijente. Važno je i da vežbamo, ali ne na način da to iscrpljuje naše telo, već u onoj meri u kojoj nam prija.

Foto: Twitter

Zato su nas obradovali pozitivni komentari Rijanijih fanova. Ali, s druge strane, epizoda „Rijana se ugojila“ navela nas je da se zapitamo zbog čega nikako da prerastemo komentarisanje tuđeg izgleda? Mi radimo na tome da prestanemo. A vi?

Šta vi mislite o ovoj temi? Voleli bismo da pročitamo vaš komentar!