Lasersko uklanjanje dlaka sa prepona: Koliko dugo traje efekat

by | jul 5, 2024
Lasersko uklanjanje dlaka sa prepona: Koliko dugo traje efekat

Kada se spomene lasersko uklanjanje dlaka sa prepona, jedno od ključnih pitanja je „koliko dugo traje i da li ima trajni efekat“.

„Ako se pravilno primenjuju, laseri mogu da pruže trajne rezultate na mnogim delovima tela kao što su noge, bikini zona i pazuh“, objašnjava Christian Karavolas, stručnjak za lasersko uklanjanje dlaka i osnivač kompanije Romeo & Juliette Laser Hair Removal.

Koliko traje lasersko uklanjanje dlaka sa prepona

Da biste osigurali najbolje rezultate, ključno je da se vraćate često (otprilike svakih šest nedelja) i da završite sve runde koje vaš praktičar preporučuje. Čak i ako izgleda da su dlake potpuno nestale pre kraja tretmana laserom, jer prerano prekidanje tretmana rano zaustavljanje može dovesti ponovnog rasta.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukupno, „možda će biti potrebno šest do 10 tretmana“, kaže Karavolas. „Hormonske promene mogu dovesti do toga da dlake ponovo izrastu na područjima kao što su lice, stomak i nadlaktice. Što znači da će možda biti potrebno više tretmana.“ On dodaje da će klijentima koji imaju PCOS (sindrom policističnih jajnika) možda trebati više sesija da bi postigli trajno uklanjanje dlaka. Problem je povišen nivo testosterona, koji izaziva maljavost.

Da li tretman boli?

Intenzitet bola zavisi od lasera ​​koji se koristi i oblasti tela na kojoj se primenjuje. Karavolas kaže da su najbolnije lokacije potkolenica i donji deo leđa. Takođe boli kada prelazite preko uraslih dlačica jer je koža upaljena. A laser sada ima dugačak pramen dlake za ciljanje umesto samo folikulu.

Šta i šta ne treba raditi pre i posle procedure

Nakon procedure postoje određena ograničenja. Pošto „toplota” lasera ​​ostaje u vašoj koži naredna 24 sata, tokom tog vremena morate striktno izbegavati teretanu, saunu i hidromasažnu kadu. Ako zanemarite ovaj savet, postoji rizik od stvaranja divnog toplog okruženja za razmnožavanje bakterija i pojavu fleka na koži.

Članak se nastavlja posle reklama

Ali što je najvažnije, nakon laserskog uklanjanja dlaka moraćete ozbiljno razmišljati o suncu.
Dermatolozi savetuju izbegavanje sunčanja i izlaganja suncu što je više moguće pre i posle tretmana. Ako do trenutka kada odlučite da se zauvek rešite neželjenih dlačica, već imate preplanuli ten, onda je bolje sačekati da malo izbledi i tek onda početi sa tretmanima.

Nakon završetka kursa, moraćete da koristite kremu za sunčanje s visokim SPF-om svaki dan. Nakon procedure, tkiva postaju osetljivija na ultraljubičaste zrake, pa je neophodno sprečiti pojavu hiperpigmentacije.

Članak se nastavlja posle reklama

Uprkos nekim manama, lasersko uklanjanje dlaka ima mnogo prednosti. Ne samo da rešava problemu korenu, u bukvalnom smislu te reči, već čini kožu savršeno glatkom i svilenkastom. Nijedan drugi metod uklanjanja dlaka ne daje takav rezultat.

Oleksandra Polishchuk/gettyimages.co.uk