Dermaroler – vaš novi saveznik u borbi za lepotu

by | 6 marta, 2020
roler derma lepota

Većina žena bi najviše volela da bore sa lica skine jednim potezom. Iako je to nemoguće postoji spravica „dermaroler“ u čiju moć peglanja lica se zaklinju žene koje su ga koristile i dermatolozi širom sveta.

Kako bismo vam približili ovu“čudesnu“ spravicu i objasnili kako se  koristi pozabavili smo se njime detaljno. U nastavku teksta možete pročitati sve o dermaroleru i efektima koje postiže.

roler lepota zdravlje

Šta je magični dermaroler

Dermaroler je mali valjak za lice sa velikim brojem tankih iglica. U današnjoj kozmetologiji ima veliku primenu, a možete ga korisiti i u kućnim uslovima.

Kako funkcioniše dermaroler

Derma valjak sadrži stotine sitnih iglica čijim pokretanjem dolazi do proizvodnje kolagena i elastina. To vaš ten čini lepim a kožu sjajnom, pritom je idealan postupak za punjenje finih linija i bora, kao i kod zadebljanja i skupljanja kože ispod očiju. Roler za lice uklanje ožiljke nastale od bubljica i akni, jer prodire duboko u kožu.

derma roler devojka lepota

 

Šta dermaroler čini za vašu kožu

Ovo malo „čudo“ od aparata se koristi za poboljšanje teksture kože i apsorpcije preparata za negu. Pre svake njegove upotrebe nanesite serum na kožu lica. Veliki broj mikrouboda pokreće mehanizme regeneracije i stimuliše nervne receptore. Roler ima izuzetno tanke iglice, koje ne stvaraju nikakve velike povrede tkiva, a mikrooštećenja podstiču ćelije da rastu. U isto vreme dermoroler stimuliše rast novih krvnih sudova tj. kapilara. Na ovaj način koža postaje bolje prokrvljena i snabdevena kiseonikom.

dermaroler lepota

Uz koje preparate se koristi dermaroler

Ukoliko želite da koristite roler za lice kod kuće morate razmisliti o veličini igle. Najbolje igle za lice su 0,3 mm ili manje, jer ukoliko su veće stvaraju oštećenja kože lica.  Najbitnije kad koristite roler u kućnoj upotrebi je da povećate vašeg seruma ili kreme protiv bora. Bitno je da koristite potpuno prirodan proizvod sa aktivnim sastojcima kako bi imali najviše koristi i koji ne uzrokuju nikakve štetne pojave. Najbolje je koristiti serume koji sadrže  hijaluronsku kiselinu i peptide. Oni će zaista povećati učinke i efekte mikro igle za stimulisanje kolagena, ubrzanje prometa ćelija i podizanje hiperpigmentacije.

serum lepota roler

Kako se koristi u kućnoj upotrebi

Pre upotrebe dermarolera kožu dobro očistite, zatim uradite piling, posle čega ćete dodati jedan do dva sloja seruma ili kreme na lice. Uzmite svoj derma valjak i lagano pređite sa njim preko kože, vodoravno i dijagonalno, dva put valjkom iznad obraza, čela, brade, usana i vrata. Ne pritiskajte previše da vas ne bi bolelo i povedite računa na kožu oko usana jer je posebno osetljiva. Nakon toga, pre odlaska u krevet možete izmasirati lice vašom omiljenom noćnom kremom. Večernja masaža vašom kremom će doprineti još boljem efektu kod smanjenja bora na licu.

devojka lepota roler

Kada ne treba da koristite dermaroler

Ako imate bubuljice i akne ne treba ni u kom slučaju da ih tretirate rolerom za lice. Pre korišćenja rolera rešite problem sa bubuljicama i aknama.

Gde je najbolje koristiti dermaroler

Regije gde možete najčesće koristiti rolere je regija oko vrata i vaših očiju. Posle tretmana sa ovim valjkom kanali koji nastaju u koži,  oko sat vremena ostaju otvoreni. Dok su kanali otvoreni idealno je vreme da upotrebite antiejdžing preparat koji u sebi sadrži sastojke kao sto su: vitamin C, hijaluronska kiselina i  oligoelementi.

Foto: Guliver/Getty