Kako da obezbedite licu dubinsku hidrataciju kože? Imamo odgovor!

by | 26 maja, 2017

Nedovoljno hidrirana koža može postati suva i grublja, može se javiti osećaj zategnutosti, a pojava finih linija izazvana isušenošću doprinosi prevremenom starenju kože i nastanku bora. Kako da sve to sprečimo?

Foto: Thinkstock

Sveža, negovana koža i lep ten deo su mladalačkog izgleda. Da bi ostala u ovakvom stanju koža zahteva stalnu hidrataciju, pa čak i kada smo mladi. Ne dozvolite koži da pati, pružite joj neophodnu negu i uživajte u njenoj mekoći. Nemački proizvođač kozmetike Dr.Grandel u svom asortimanu nudi Hydro Active liniju na bazi morskih algi i hijalurona za muškarce i žene. Hijaluronska kiselina i kiseonik obezbeđuju optimalnu hidrataciju kože uz osećaj potpune svežine. Kompleks braon i mikro algi s morskom vodom obezbeđuje intenzivnu, dubinsku i dugotrajnu hidrataciju kože lica, vrata i dekoltea.

Foto: PR

Kako do trenutnog efekta hidratacije?

Ako želimo brzo, gotovo odmah, da okrepimo kožu Dr.Grandel ampule za hidrataciju daće odlične rezultate. Na bazi hijalurona ili ne, za jutarnju ili večernju dozu, za sve tipove kože. Bitno je samo da sadržaj ampule nanesemo na kožu lica vrata i dekoltea, 2-3 puta nedeljno, blago utrljamo, a rezultati su vidljivi odmah po primeni.

Još jedan preparat koji vrlo brzo, ali i dugotrajno, hidrira kožu je Dr.Grandel Hydro Active Moisture Depot koji obezbeđuje glatku kožu svežeg izgleda odmah po nanošenju.

Da li je posle ovih preparata potrebna dodatna nega?

Nakon ampule ili koncentrata stavljamo kremu. Ako se već niste opredelili za neku posebnu, preporuka iz kompanije Dr.Grandel jeste Dr.Grandel Hydro Active Hyaluron Refill Cream. Jednostavno rečeno, 24-časovna krema za dubinsku hidrataciju koja popunjava bore iznutra. Redovnim korišćenjem ove kreme vraćate koži potrebnu vlažnost. Za predeo oko očiju svako jutro i veče umasirati Dr.Grandel Hydro Active Eye Countur Cream & Mask. Ova maska koja se ne skida ublažava mimičke bore, smanjuje tamne kolutove oko očiju i kesice ispod očiju. Ono što je najvažnije jeste da pruža tom nežnom delu lica dugotrajnu vlažnost sprečavajući nastanak bora. A za one koji preferiraju antirid u obliku gela preporučujemo Dr.Grandel Hydro Active Eye Contour Gel koji omekšava suve bore oko očiju, smanjuje podbulost a kožu zateže. Bez ulja i masti te je idealan kao podloga za šminku, ali i za one koji nose kontaktna sočiva (neće ih izmastiti).

Glavna karakteristika pomenutih preparata je upravo dubinska hidratacija kože lica i tela a koje možete naći u bolje snabdevenim apotekama.