Kako negovati kožu tokom menopauze? Vichy ima odgovor!

by | april 2, 2024

Žene se tokom menopauze suočavaju sa mnogo promena. Nivo hormona se menja i za sobom povlači promene na telu i licu. Zato, nega kože tokom menopauze ne može biti ista kao u dvadesetim ili tridesetim. Vichy Neovadiol kreme za negu kože su kreirane upravo za savršen izgled i u menopauzi. 

Sve više se govori o menopauzi, a razlog tome su mnogobrojni izazovi sa kojima se žene u ovom periodu suočavaju. Jedan od njih se odnosi i na izgled kože jer koža postaje tanja i suvlja i koža se lakše iziritira ostavljajući tragove. Međutim, Vichy je izbacio novu liniju proizvoda koji se uspešno bore protiv ovih promena koji utiču na svaku ženu.

Međutim, da biste negovali kožu na pravi način, morate da se prilagodite promenama i da prepoznate prve znake perimenopauze i postmenopauze. Ukoliko nastavite da negujete kožu na isti način kao do sada, dok budete prolazile kroz ove faze, to će doneti više štete nego koristi. Koža se menja, potrebe su joj drugačije, pa bi trebalo da bude i nega. 

Šta je perimenopauza?

Perimenopauza je priprema tela za ulazak u postmenopauzu. Jajnici počinju da proizvode manje polnih hormona što dovodi do raznih simptoma. Prvenstveno, menstruacije postaju neregularne, javljaju se naleti vrućine, potreba češćeg mokrenja, problemi sa spavanjem i promene u raspoloženju. Međiutim, ono što je najvidljivije jesu svakako promene na koži: javljaju se staračke pege i koža se lako iritira jer je suvlja i tanja. Svaka žena u drugačije vreme ulazi u perimenopauzu, neke sredinom 30-ih, a neke sredinom 50-ih.

Šta je postmenopauza?

Kada nemate menstruaciju duže od 12 meseci, onda ste ušli u postmenopauzu. Iako se neki simptomi smiruju, koža je i dalje podložna promenama. Ovo je period kada telo prestaje da proizvodi toliko kolagena. Gubi se mast ispod kože i samim tim elastičnost kože opada. To u kombinaciji sa suvoćom izaziva stvaranje bora i umorniji izgled.

Iako ove hormonske promene mogu da budu iscrpljujuće, ali uz pravu podršku žena koje su se suočile sa tim, sve može biti lakše. Jedna faza u vašem životu jeste završila, ali on ne prestaje sa menopauzom. Život tek počinje, a vama slede najbolje godine.

Vichy u novoj kampanji puno glasnije progovara o menopauzi preko svojih brand ambasadorica za liniju proizvoda Neovadiol, koje vam pomažu u borbi protiv opuštene kože u menopauzi. Linija podrazumeva proizvode za dnevnu i noćnu negu tokom perimenopauze i postmenopauze koja preoblikuje kožu na više nivoa, dajući joj mladolikost, volumen, gustinu, mekoću i blistavost.

Nega kože tokom perimenopauze

Da biste izvukli maksimalni efekat, poželjno je da koristite MENO 5 BI serum u kombinaciji sa kremama. Nanosite ga dva puta dnevno pre kreme. Veoma je važno da proizvod pre upotrebe dobro promućkate i da izbegavate kontakt sa očima i usnama. Takođe, izbegavajte izlaganje suncu prilikom korišćenja seruma. Preporučuje se da korisnici koji su koristili AHA kiseline pre izlaganja suncu ta područja zaštite dnevnom kremom sa zaštitnim faktorom SPF 20.

Neovadiol dnevnu kremu za gustinu i punoću kože u perimenopauzi nanosite ujutro na lice, donji deo vilice i vrat nakon upotrebe MENO 5 BI seruma. Isti postupak ponovite uveče sa Neovadiol noćnom kremom za gustinu i obnovu kože u perimenopauzi. Izbegavajte područje oko očiju.

Nega kože tokom postmenopauze

Serum MENO 5 BI ima isti efekat kada je u pitanju perimenopauza i postmenopauza. Koristi se na isti način kao i sa proizvodima za perimenopauzu. Potrebno je da ga nanosite dva puta dnevno pre korišćenja Neovadiol krema.

Neovadiol hranljivu dnevnu kremu za kožu u postmenopauzi nanosite ujutro na lice, donji deo vilice i vrat nakon upotrebe MENO 5 BI seruma. Isti postupak ponovite uveče sa Neovadiol hranljivom noćnom kremom za čvrstinu kože u postmenopauzi. Izbegavajte područje oko očiju.

Više informacija o svim Neovadiol proizvodima potražite na Vichy web stranici.

Niste sami!

Iskustvo menopauze se razlikuje od osobe do osobe i svako kroz to prolazi na drugačiji način. Vichy okuplja stručnjake različitih profila i nudi ženama pomoć kroz deljenje raznih iskustava i odgovora na pitanja. Na svako pitanje koje je vezano za negu kože, Vichy stručnjaci će vam dati odgovor. Ovakvu podršku možete pronaći na MenoTalks i u Facebook grupi #Nemapauze u menopauzi.

promo