Puder obrve vs. mikroblejding: U čemu je razlika i koje su bolje

by | april 2, 2024
Puder obrve vs. mikroblejding: devojka u kozmetičkom salonu na tretmanu ulepšavanja obrva

Poslednjih godina obrve su u centru pažnje i postoji više načina da ih dovedete do savršenstva. A da li znate šta razlikuje puder obrve od mikroblejdinga?

Mikroblejding koristi ručni uređaj i omogućava da se postignete realističan izgled obrva. Zbog toga se često koristi za stvaranje mekih obrva, koje izgledaju prirodno. S druge strane, puder obrve (poznate i kao ombre obrve) uglavnom imaju definisaniji završetak, kao da ste ih savršeno popunili svojom omiljenom olovkom za obrve. Obe metode spadaju u trajnu šminku. Međutim, završne obrade koje stvaraju veoma su različite.

Po čemu se razlikuju puder obrve od mikroblejdinga?

Šta je mikroblejding?

Mikroblejding je tehnika trajne šminke koja se može koristiti za kreiranje različitih izgleda, ali je najpoznatija po stvaranju dlakavih obrva. Verovatno najpoznatija od svih tehnika tetoviranja obrva, mikroblejding koristi ručni uređaj sa sitnim, ultra-finim iglama. Ovo omogućava da se pigment ubaci u gornje slojeve kože, u smeru rasta dlaka na obrvama.  Stvarajući iluziju dlaka, može se postići zaista prirodan završetak. Takođe se može koristiti za kreiranje više „u trendu“ stilova, posebno mekših, pahuljastih obrva.

Postoje različite vrste mikroblejdinga?

Mikroblejding se odnosi na metodu tetoviranja obrva ručnim uređajem umesto mašinom. Međutim, postoje različiti izgledi koji se mogu postići mikroblejding tretmanom. Postoji mnogo vrsta igala, oblika i veličina koje se mogu koristiti, a svaka stvara svoj stil. Od finog, prirodnog izgleda dlaka do efekta osenčenijih obrva.

Koliko dugo traje mikroblejding?

Početni tretman obično traje oko 2-3 sata. Svaki tretman će uključivati detaljne konsultacije i proces dizajna. Takođe ćete morati da se vratite na pregled da biste popravili pigment nakon početnog perioda zarastanja, koji obično traje 60 – 90 minuta.

Koliko dugo je potrebno da koža zaraste?

Mikroblejdingu može biti potrebno do 6 nedelja da se potpuno zaleči. U početku će boja izgledati tamnije nego što ste očekivali, ali ne brinite – počeće da bledi u roku od 3-4 dana. Moraćete da pratite detaljnu naknadnu negu koju su vam preporučili u salonu. Tokom zarastanja, sasvim je normalno da se neke oblasti boje ne drže tako dobro kao druge, zbog čega ćete morati da odete na korekciju. Uvek morate da sledite detaljan plan naknadne nege koji ste dobili. To je od presudnog značaja ako želite da tretman da najbolje rezultate.

Šta su puder obrve?

Ombre ili puder obrve su tretman za trajnu šminku koji koristi ili digitalnu mašinu ili ručni alat za ubacivanje sitnih tačaka pigmenta u kožu. Stvara više osenčeni efekat, a ne oštre poteze koji se često povezuju sa mikroblejdingom. Rezultat su definisanije, punije obrve, slično izgledu koji možete postići korišćenjem kozmetičkih pudera ili olovke za obrve.

Koliko dugo traju puder obrve?

Ombre puder obrve traju oko 1-3 godine. Kao i kod svakog tretmana trajne šminke, vreme trajanja može zavisiti od brojnih faktora, uključujući tip kože, rutinu nege kože i koliko ste dobro sledili uputstva za negu posle tretmana.

Koliko dugo je potrebno da koža zaraste?

Ombre obrvama može biti potrebno do 6 nedelja da se potpuno zacele. Boja će biti tamnija prva 3-4 dana. Tada će početi da se javljaju kraste, što je normalan deo procesa zarastanja. Kod mikroblejdinga su kraste manje nego kod ombre obrva. Ni slučajno ih nemojte čupati, jer time rizikujete da uklonite i de o pilinga. Kraste će same otpasti i otkriti pravu, zalečenu boju. Kao i kod svakog tretmana trajne šminke, uvek morate da sledite uputstva za negu koju vam je preporučio stručnjak koji je vršio tretman.

Koja opcija je bolja i šta duže traje?

Mikroblejding je fantastičan tretman za one koji žele da ostvare ultra fin, prirodan efekat dlake. Ako tražite potpuno realističan izgled obrva, ovo je pravi tretman za vas. Takođe je savršen za kreiranje punih i mekanih obrva koje su u trendu.Umesto pojedinačnih poteza koji simuliraju dlake, ova metoda daje definisaniju boju.

U proseku, mikroblejding traje do godinu dana, a ombre obrve mogu trajati i do tri godine, iako to može da varira u zavisnosti od tipa kože i rutine nege. Uprkos tome što su u pitanju tehnike trajne šminke, i mikroblejding i puder ombre obrve će vremenom izbledeti. Proces zarastanja oba je sličan, a oba tretmana zahtevaju pregled oko 6 nedelja nakon početne procedure.

Liudmila Chernetska/gettyimages.co.uk