Čupanje obrva koncem – prednosti i mane

by | mart 15, 2024
Čupanje obrva koncem - prednosti i mane; žena pozira s koncem za čupanje obrva

Čupanje obrva koncem – zvuči neobično i ne baš efektno. Međutim, nije tako. Ova stara tehnika i danas se masovno koristi širom sveta. 

Kao i mnoge stvari u industriji lepote, tehnika čupanja obrva koncem potiče iz azijskih zemalja. A u orijentalnoj kulturi jedna je od najstarijih. Uklanjanje neželjenih dlaka nitima razvijeno je u drevnoj Indiji. Metoda je korišćena i u Persiji, Egiptu, Kini i Koreji. Međutim, ovaj proces se u zapadnom svetu uspostavio tek pre nekoliko godina.

Kako se izvodi čupanje obrva koncem

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eyebrow Art (@eyebrowart.manassas)

Članak se nastavlja posle reklama

Najčešće korišćeni konac je pamučni konac visoke čvrstoće, poželjno sa dodatnom svile kako bi se obezbedilo bolje podmazivanje. Potpuno svileni konac nije pogodan za upotrebu i neće se sa njim postići željeni rezultat, jer jednostavno klizi niz dlaku. Sintetičke niti se mogu lako rastegnuti, tako da ne pružaju odgovarajuću napetost za uklanjanje dlačica. Dužina konca treba da bude najmanje 50 centimetara. Uvek koristite novi komad za svaki tretman.

Tehnika čupanja dlačica koncem može koristiti za uklanjanje čak i najfinijih dlačica koje ne mogu da se zahvate pincetom. Ovom metodom, dlake se uklanjaju u korenu. I obrve se savršeno oblikuju.

Pogodna za različite delove lica

Ovim tehnikom uklanja se višik dlaka sa područja obrva, između obrva, na jagodicama, na čelu, na bradi i iznad gornje usne. Jednim potezom možete lako ukloniti nekoliko dodatnih dlačica, dok pinceta uklanjanja dlanice jednu po jednu, čineći proces dugotrajnim. Tokom rada, niti imaju i efekat pilinga i mikromasaže, pa koža izgleda zdravije i lepše.

Članak se nastavlja posle reklama

Koji su nedostaci ove tehnike

Najveći nedostatak tehnike čupanja obrva koncem  je to što mnogi ljudi smatraju da je postupak prilično bolan. Još jedan nedostatak je što metoda, kao naizgled jednostavna, zahteva određeno vreme i veštinu da bi se pravilno savladala.

Šta je najgore što se može dogoditi? U najboljem slučaju, konac jednostavno ne hvata dlaku i korekcija nije efikasna ili konac ne uklanja dlaku u korenu, već je jednostavno odlomi. a to na kraju može dovesti do urastanja dlaka.

Članak se nastavlja posle reklama
Jun/gettyimages.co.uk