Kako pravilno počupati obrve: Kako to rade profesionalci

by | 6 oktobra, 2023
Kako pravilno počupati obrve: Kako to rade profesionalci; devojka čupa svoje obrve

Ne morate više da idete u salon, možete i sami da oblikujete obrve koje će savršeno odgovarati vašem licu. Otkrivamo kako pravilno počupati obrve kao pravi profesionalac.

Čupanje obrva u nadi da ćete postići taj besprekoran luk koji uokviruje lice može biti dosadan (i bolan!) proces. Ali ako imate strpljenja, to vam može uštedeti vreme i novac u poređenju sa redovnim odlaskom u salon.

Kako pravilno počupati obrve: Treba vam dobar alat

Pre nego što se bacite na posao, nabavite alate koji će vam trebati za čupanje obrva. Najvažnija je pinceta. Profesionalci savetuju da uzmete oštru sa iskošenim vrhom. Za razliku od šiljastih verzija, one brzo hvataju sitne lutalice i neće vam štipati kožu zajedno sa dlačicama.

Možda deluje nelogično, ali treba izbegavati korišćenje ogledala za uvećanje dok čupate obrve. Može vam se činiti da ima više dlaka za čupanje nego što je to stvarno slučaj. Pa ćete počupati više dlaka nego što je to potrebno i poželjno. Umesto toga, koristite obično ogledalo u dobro osvetljenoj prostoriji – ako ne možete da vidite zalutale dlake pod ovim uslovima, ne može ni niko drugi. Posle svakih nekoliko počupanih dlaka, odaljite ogledalo da vidite kompletnu sliku.

Idealno bi bilo da čupate obrve nakon tuširanja, jer topla voda otvara folikule i omekšava dlake, pa ćete ih lakše i bezbolnije počupati.

Najbolji način da čupate obrve

1. Korak

Zacrtajte kako želite da izgledaju vaše obrve, koristeći olovku za šminkanje kao smernice. Vaše obrve treba da počnu direktno iznad suznog kanala, da budu u liniji sa spoljnom stranom šarenice i da se završe na tački koja pada 45 stepeni od spoljašnjeg ugla vašeg oka. Previsoko savijanje obrva može stvoriti neprirodan izgled. Kada odredite kako bi vaše obrve trebale da se savijaju, ocrtajte svoj idealni luk pomoću meke, kremaste olovke za obrve.

2. Korak

Koristeći oštru, iskošenu pincetu, uklonite samo dlačice koje padaju iznad ili ispod iscrtane linije. I to je to.

Kako ih održavati

Oblikovanje sopstvenih obrva nosi rizik od prekomernog čupanja. Ako na kraju uklonite više dlaka nego što ste nameravali, uzdržite se od pinceta najmanje tri nedelje kako biste mogli da vidite prirodni obrazac rasta i oblik. Ako je vašim obrvama potrebno malo dodatnog ohrabrenja, svako veče nanesite serum za rast kao. Ukoliko vaše sveže počupane obrve ne izgledaju pune koliko biste želeli, praznine možete popuniti šminkom. Oblikujte lukove četkom za obrve ili prozirnim gelom za obrve, podižući dlačice nagore na početku luka i češljajući ostatak prema kraju oka. Zatim obojite retke tačke olovkom ili puderom.

Brinete bi trebalo da se odluče za nijansu ili dve svetlije od boje kose. Svetlije plavuše mogu izabrati zlatne nijanse, dok tamnijim plavušama odgovaraju crveni tonovi. Crvenokosa? Posegnite za toplom, smeđom nijansom.

Savršene obrve: Kako da odaberete pravi oblik obrva

 

PeopleImages/gettyimages.com