Savršene obrve: Kako da odaberete pravi oblik obrva

by | 4 septembra, 2023
Savršene obrve: Kako da odaberete pravi oblik obrva; devojka koja ima savršene obrve

Obrve su jedina „dekoracija“ koja nas ne napušta uklanjanjem šminke, a ujutru može da spase i najbeznadežniju situaciju. Zato nam trebaju savršene obrve.

Moderan izraz „obrve su nove usne“ u potpunosti odražava ulogu koja je im je danas dodeljena. A to je veliki teret. Obrve su sada u centru pažnje. Prema novim zahtevima, obrve treba budu pokazatelj karaktera, stila i individualnosti. I što je najvažnije – obrve su te koje daju simetriju i harmoniju licu. Najneugodnije je to što za oživotvorenje svih ovih grandioznih planova možemo promeniti samo dve stvari – oblik i boju obrva.

Savršene obrve: Koje su obrve sada u modi

Čak i ako vas proganjaju čuvene obrve Kare Delevinj i želite baš takve, razmislite još jednom. Bolje da odete kod profesionalca i konsultujete se s njim. Zato što je teško pronaći nešto delikatnije i individualnije od oblika obrva. Naravno, svake sezone se pojavljuje određeni trend, koji služi kao vodič. A nijedan trend ne treba slepo pratiti. Koliko god da su neke obrve popularne, ne znači da će svima pristajati. Naprotiv.

Danas su u trendu široke obrve sa izlomljenim, oštrim krajem usmerenim ka slepoočnici. Ovako zvuči kao opšte pravilo, ali širinu obrva moraćete sami da odredite u skladu s vašim licem. Morate voditi računa o proporciji. Važno je da nijedna zona ne preteže: ni čelo ni brada.

Prvo, pogledamo da li je u principu moguće napraviti široke obrve. Ako je čelo široko, onda je bolje ukloniti višak dlačica odozdo, a odozgo da im date slobodu unutar određenih granica. Ovo će malo proširiti kapke i više „otvoriti“ oči. Ako je čelo nisko, onda je bolje ukloniti višak odozgo i dodati širinu zbog onoga što se nalazi duž kapka. U tom slučaju održaće se ravnoteža.

Šminkerka ili kozmetičarka? Ko će bolje oblikovati obrve

Verovatno ste prvo pomislili „kozmetičarka“, ali, iako među njima ima dobrih stručnjaka, šminkerka će bolje proceniti koji oblik obrva će vam dobro pristajati. Šminkerka vidi lice kao celinu i neće samo „ukloniti višak“, već u obzir uzima i izgradnju imidža. Da biste održali postignuti rezultat, potrebno je da idete kod specijaliste jednom u tri nedelje, mada neke žene to moraju da rade i češće.

Definitivno, sada doživljavamo procvat traka za obrve. Ovo nije slučajno. Prvo, svi su konačno shvatili koliko je važno stvoriti pravi oblik i pronaći svoju boju. Drugo, nije uvek moguće to učiniti samostalno, posebno prvi put. I treće, nije tako skupo, brzo  je i svima je dostupno.

Kako srediti obrve kod kuće

Počećemo od glavne stvari – nikada sami ne seciti ili brijte obrve! Obe ove tehnike su veoma upitne i prete nepovratnim posledicama.

Alat

Pinceta

Za lepe savršene obrve trebaće vam dobra pinceta. Vrlo je važno. Pinceta ne sme da seče dlake i ostavi za sobom „panjeve“, kojih se onda tako teško otarasiti. Da se ​​to ne bi dogodilo, dlake treba da povlačite samo u pravcu rasta dlake, hvatajući ih za koren.

Četkica za obrve

Takođe će vam trebati četkica za češljanje obrva. Uzgred, obrve treba češljati ne samo ujutru prilikom šminkanja, već i uveče nakon uklanjanja šminke. Pošto se sada bukvalno borimo za svaku dlaku, takva masaža i uklanjanje keratinizovanih čestica daće šansu mladim dlakama da ugledaju svetlost dana.

Olovka za obrve

A onda na red dolazi bojenje obrva. Možete birati između senke i olovke za obrve. Senke su najlakša opcija, ako želite „popunjene“ obrve. Uz pomoć senki ne bojimo toliko dlačice koliko stvaramo lagani puderasti efekat. Druga opcija su olovke. Postoje tvrde i meke. Tvrde su bolje ako imate masnu kožu, a meke olovke za obrve su pogodnije za suvu kožu.

Šabloni za obrve

Sledeća stavka je set za modelovanje obrva. Svaki šablona uzima u obzir referentnu šemu konstrukcije obrva: one tačke gde linija treba da počne, gde treba da ima krivinu i gde treba da se završi. Kada birate šablon, jednostavno ga prislonite uz obrve i vidite da li vam odgovara. Tada je sve prilično jednostavno: stavite šablon i nacrtajte oblik olovkom. Zatim uzmite gel za fiksiranje i položite dlačice u pravcu njihovog rasta.

Hajlajter

Poslednja stavka prilikom oblikovanja obrva, koju mnogi zaboravljaju ili jednostavno ne znaju, je hajlajter. Nanosi se ispod obrva, osvetljava ih, čini ih jasnijim i vizelno podiže obrve.

Da li se obrve mogu poboljšati

Sigurno. Ovo se ne dešava uvek brzo, ali uz redovnu negu rezultat je zagarantovan.  Vrlo dobri serumi sa peptidima dostupni su od različitih brendova. A dobri rezultati se postižu i uljima za brži rast obrva.

Zašto vam obrve sporo rastu? Možda je kriva pinceta

 

 

puhhha/gettyimages.co.uk