Koliko imate vremena za sebe?

by | 3 avgusta, 2009

Ponekad je najbolje utrošeno vreme ono koje posvetite samo sebi, a
ako je posledica toga lep i negovan izgled, ne dvoumite se – treba samo
da izaberete tretman koji vam je najneophodniji.

 

Lepota i Zdravlje - koliko imate vremena za sebe


AKO IMATE 20 MINUTA…

… snabdejte se pravim alatom

S vremena na vreme, neophodno je da četke, češljeve, četkice za šminkanje, pufne za puder, lufa rukavice, turpije za pete, pa i peškire, zamenite novim.

Da biste se i kod kuće negovali na pravi način, vodite računa da vaš “alat” bude kvalitetan i napravljen od prirodnih materijala. Samo u tom slučaju, kozmetički preparati koje ste nabavili kod svog kozmetičara, imaće efekta. Utrošite dvadesetak minuta i deo svog beauty budžeta kako biste obnovili svoju “opremu” za negu i ulepšavanje. Održavajte je čistom i ne dozvolite da postane leglo mikroorganizama koji mogu da izazovu alergije i ozbiljne probleme sa kožom.

 

Lepota i Zdravlje - koliko imate vremena za sebe

 

AKO IMATE 30 MINUTA…

… uklonite fleke sa kože

Uradite kozmetički piling na bazi 15-procentne trikarboksilne kiseline da biste izbeleli fleke od akni, sunca i starenja. Nakon tretmana, koža je sjajna, ima zdrav izgled i odličnu teksturu. Cirkulacija se intenzivira a ćelije kože ubrzano rade naredna tri dana posle pilinga. Primenjuje se na licu, ali i na vratu, rukama, dekolteu.

 

KAKO IZGLEDA TRETMAN

+ Kozmetičarka će vam naneti malu količinu “Retinol Forte” sapuna na vlažnu kožu i masirati je minut dok se ne stvori pena, a nakon toga isprati mlakom vodom i osušiti lice maramicom.

+ Preparatom “Deagreaser” prebrisaće vam zonu koja se tretira pilingom.

+ PTCA piling nanosi se na kožu i ostavlja da deluje 3-10 minuta, a zatim se ispira sa dosta vode.

+ Stavlja se “Retinol Forte” piling maska za izbeljivanje, koja se, nakon što se osuši, oljušti sa tretirane regije.

+ Tretman se završava nanošenjem “Retinol Forte” kreme za izbeljivanje.


 

 

 

AKO IMATE 60 MINUTA…

… regenerišite kožu  “MORPHO-SKIN” tretmanom

Stručnjaci francuske kuće “Collin”, koja je jedan od vodećih brendova profesionalne kozmetike, preporučuju ovaj specifični antiejdž tretman za ublažavanje i uklanjanje bora, pigmentacija i ožiljaka, ali i kao prevenciju starenja, jer se njegovom redovnom primenom značajno popravlja kvalitet kože. Aktivne materije sa trenutnim, ali neagresivnim dejstvom, obezbeđuju koži vitalnost i optimalnu hidrataciju.

KAKO IZGLEDA TRETMAN

+ Posle temeljnog čišćenja kože mlekom i tonikom, kozmetičarka će vam na celo lice, uključujući i zonu oko očiju, kao i vrat, naneti piling “Dermo corrector” sa AHA i glikolnom kiselinom.

+ Na lice se nanosi DNK serum i prirodni morski kolagen u obliku gela, čiji je zadatak da stimuliše regenerativne procese u koži.

+ Kada koža potpuno upije ove preparate, tretman se nastavlja masažom lica, vrata i dekoltea specijalnom antiejdž kremom čiji sastojci poboljšavaju snabdevanje ćelija kiseonikom.

+ Završnu fazu tretmana čini izuzetno hidratantna maska koja na licu stoji oko 10 minuta, nakon čega se nanosi “Morpho-skin” serum i krema na celo lice, vrat i dekolte.

EFEKAT PLUS Koncept “unidoze” obezbeđuje precizno doziranje i maksimalan efekat preparata u trenutku primene. Posle samo jednog tretmana bore se ublažavaju, koža postaje glatka, ten je svetliji i ujednačeniji, a procenat vode u tkivu se udvostručuje.

NEGA KOD KUĆE Terapeuti preporučuju kompletnu “Morpho-skin” kolekciju: MS mleko, MS tonik, MS serum i MS kremu. Na bore se posebno aplikuje MS  wrinkle filler .

 

Lepota i Zdravlje - koliko imate vremena za sebe

AKO IMATE 120 MINUTA…

… tretman “NOVA LEPOTA” i kivi piling

Centar “Derma Vita” predlaže vam najnoviji jesenji tretman za negu lica i tela koji će nakon samo jedne posete salonu osvežiti vašu kožu. Tretman “beaute neuve” ili “nova lepota”, učiniće vaše lice odmornim i blistavim, a zahvaljujući kivi pilingu, koža tela postaće vam svilenkasta i meka. “Beaute neuve” je manuelni i dubinski tretman voćnim kiselinama, koje uklanjaju izumrli sloj kože. Tajna uspeha ove kozmetičke procedure upravo je u voćnim kiselinama koje, zahvaljujući sposobnosti dobrog vezivanja vode, hidriraju i toniraju kožu. Dejstvom glikolne kiseline, izdvojene iz šećerne trske, postiže se piling efekat. Jabučna, grožđana i limunska kiselina savršeno hidriraju kožu.

KAKO IZGLEDA TRETMAN

+ Nakon određivanja tipa i stanja kože, na lice, koje je prethodno pripremljeno za tretman, kozmetičarka će naneti gel sa voćnim kiselinama.

+ U sledećoj fazi neutralizacije primenjuju se mlečni probiotici koji vraćaju koži normalnu pH vrednost i obnavljaju njenu floru.

+ Tretman se nastavlja regeneracijom hidrolipidnog filma, koja se obavlja unošenjem regenerativnog medijuma obogaćenog dermostimulinima iz voća.

+ U završnoj fazi, na kožu se nanosi maska bogata vitaminom C.

+ Nakon tretmana lica, sledi relaks masaža celog tela, tokom koje uživa ne samo telo, već i sva čula. Preparat za takozvani kivi piling, osim ovog hranljivog voća, sadrži i smeđi šećer, ulje palme i morsku so. Pulpa kivija bogata je kiselinama koje blago uklanjaju površinski sloj kože, dok semenke ovog ploda, kao i so, mehanički deluju na kožu. Zahvaljujući uljima, piling će lagano kliziti po koži i hraniti je, a šećer će joj vratiti vlažnost. Nakon jednosatne masaže, kozmetičarka će isprati piling, a zatim naneti odgovarajuće preparate za negu.

+ Posle nanošenja neophodnih aktivnih sastojaka za negu, kako u salonu, tako i kod kuće, vaša koža postaće sjajna, baršunasta i meka.

 

Lepota i Zdravlje - koliko imate vremena za sebe

 

 

Tagovi: