5 stvari koje odaju vaše godine i kako usporiti starenje kože

by | 6 septembra, 2023
5 stvari koje odaju vaše godine i kako usporiti starenje kože; žena koja posmatra svoj odraz u ogledalu

Jednom dođe trenutak kada šminka i čudesne kreme za podmlađivanje više ne mogu da sakriju godine. Otkrivamo 5 stvari koje odaju vaše godine.

5 stvari koje odaju vaše godine

1. Koža

„Očigledno je: bore!“ Veći na će tako reagovati. Ali godine ne odaju samo bore oko usana i očiju, kao i na vratu. Da više niste u cvetu mladosti ukazaće i kvalitet kože. Suvoća, dehidracija, mlohavost, nedostatak tonusa i neujednačen ton ukazuju na to da je vreme da izaberete adekvatnu kozmetiku za podmlađivanje kože.

Kako se boriti? Spavajte najmanje 7-8 sati dnevno, pijte dovoljno vode, manite se loših navika, posebno pušenja, izbegavajte stresne situacije. Tek tad će silni antiage tretmani imati smisla.

2. Oči

Tokom razgovora fokus je na očima sagovornika. Sa godinama opadaju „repovi“ obrva i spoljni uglovi očiju, dajući licu tužan izgled. A zbog opuštenih kapaka, podočnjaka i „kesa“ ispod očiju, izgledate staro i umorno.

Kako se boriti? U početnim fazama, lako se možete nositi s navedenim problemima. Redovno primenjujte hladne obloge (led, čaj), lagano masirajte predeo oko očiju i koristite kvalitetne maske i kreme.

3. Čelo

Svi smo dobro svesni promena koje se dešavaju s godinama u gornjoj zoni lica. Godine odaju i horizontalne bore na čelu i vertikalne bore iznad korena nosa. Zbog toga lice deluje sumorno i staro.

Kako se boriti? Naučite da kontrolišete izraze lica i oslobodite se navike da se mrštite. Vežbajte, jer nijedna navika se ne eliminiše tako lako. Postoji jedan trik koji vam može pomoći. Uzmite metalni novčić od 5 dinara. Zatvorite oči i lagano istapkajte predeo između obrva prstima. Zatim stavite novčić između obrva i mirujte pola sata. To možete raditi i uveče pre spavanja. Videćete već nakon nekoliko dana da se mnogo manje mrštite nego obično.

4.  Ruke

Koža ruku je pod najvećim opterećenjem i na njima je teško sakriti godine. Najviše strada zbog agresivnih sapuna, deterdženata za posuđe i agresivnih hemikalija u proizvodima za održavanje kućne higijene. Još ako ne nanosite redovno kremu za ruke, situacija je gora. A pitanje je koliki broj žena se seti da nanese SPF na šake.

Kako se boriti? Ne zloupotrebljavajte sunčanje i solarijum, izbegavajte temperaturne promene, redovno hranite i vlažite kožu. I ne zaboravite piling.

5. Vrat i dekolte

Mnoge žene zaboravljaju da nega kože ne podrazumeva samo negu lica. A vrat i dekolte su pravi pokazatelji starosti. Koža u ovoj oblasti je praktično lišena potkožnog masnog tkiva, brže stari i prilično je problematično područje za korekciju.

Kako se boriti? Pazi na držanje! Pogrbljena ramena i savijen vrat samo će ubrzati proces starenja. A svi smo na udaru zbog mobilnih telefona. Podjednako je važno redovno čistiti, tonirati i hraniti kožu na vratu i dekolteu. Koristiti hranljive kreme, serume, tonike, maske s kolagenom i proizvode koji sadrže retinol.

Venerini prstenovi: Kako zategnuti bore na vratu?

 

STEFANOLUNARDI/gettyimages.co.uk