Kako da izgledate mlađe: Saveti koji važe za sve žene

Svi ćemo ostariti, ali taj proces možemo usporiti. Jednostavnije je nego što mislite...

by | april 5, 2023
kako da izgledate mlađe

Kako da izgledate mlađe? Postoji mnogo toga što možete učiniti već danas kako biste usporili proces starenja i izgledali mlađe bar nekoliko godina. Ono što je ključno – ako se osećate staro, pomalo depresivno i tromo, neće vam pomoći nikakvi preparati. Podmlađivanje kreće iznutra. Radujte se, družite se s prijateljima, uživajte u hobijima i krećite se što više…

Kako da izgledate mlađe: Počnite već danas

1. SPF pod obavezno!

Bez obzira na godine, pol, rasu ili tip kože, oštećenja od sunca ubrzavaju proces starenja. Što je još važnije, povećavaju rizik od raka kože. U prodaji je zaista veliki broj preparata sa zaštitnim faktorom. Vaše je samo da odaberete onaj koji je adekvatan vašem tipu kožu. I da ga nanosite svaki dan. Čak i kad je oblačno vreme.

2. Pazite na šminku

Žene često prate prirodnu konturu očiju kada nanose senku za oči, pa one mogu izgledati spuštenije. A to dodaje godine… Da bih „podigli“ kapak, koristite spoljni ugao obrva kao vodič i blendajte senku prema gore i prema spoljašnjem uglu obrva. Ovo stvara podignut i produžen oblik očiju. I držite se podalje od ajlajnera.  A kako da izbegnete greške u šminkanju koje vas čine starijom, pogledajte na ovom linku. Izbegnite zamku: Greške pri šminkanju koje vas čine starijom

3. Koristite proizvode za volumen i hidrataciju kose

Veoma je važno zapamtiti da kosa koju smo imali u dvadesetim nije kosa koju imamo u medesetim i dalje. Kako starimo, kosa se stanjuje i postaje suvlja, a to se može ispraviti pravim proizvodima. Redovno koristite preparate za hidrataciju i povećanje volumena kose.

4. Kako da izgledate mlađe: Vežbajte svakodnevno

Treba vežbate ili makar da brzo hodate minimum 30 minuta dnevno. Fizička aktivnost je ključna za očuvanje zdravlja i vitalnosti. Odaberite onu koja vam najviše prija i ne preskačite nijedan dan.

5. Ostanite hidrirani

Jedan izuzetno važan nutrijent koji se često zanemaruje je voda. Čak i mala dehidracija može negativno uticati na raspoloženje, nivo energije i sposobnost fokusiranja.Osim toga, dehidracija isušiti i kožu i podstaći stvaranje bora. Popijte minimum litar i po vode dnevno.

6. Vodite računa o svom mentalnom zdravlju

Perimenopauzu i menopauzu, između ostalog, karakterišu i česte promene raspoloženja. Hormonske promene u tom periodu povećavaju rizik od depresije. Vodite računa o svom mentalnom zdravlju i, ako je potrebno, potražite pomoć psihologa ili psihoterapeuta.

7. Uzmite suplement kalcijuma

S opadanjem nivoa estrogena nakon menopauze, možete početi brže da gubite gustinu kostiju, što može povećati rizik od osteoporoze. Ovo dovodi do povećanog rizika od preloma, zbog čega je važno uzimati dovoljno kalcijuma.

Robert Daly/gettyimages.co.uk